Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Chocolade Kastanje Mousse Cake


Chocolade Kastanje Mousse Cake

Dit prachtige dessert is een simpele ijstaart
Met de slagroom en chocolade schaafsel een lust voor het oog.
En hoe pel je kastanjes?
Klik HIER voor de uitleg.....

Ingredienten:

Plantaardige olie om het bakblik mee in te vetten
210 gram  kastanjes (gepeld gewicht)
1 cup volle melk
1/4 cup + 1 eetlepel lichte bruine suiker
snufje zout
3 grote eidooiers
1 eetlepel maizena
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
50 gram pure chocolade (gesmolten)
1 = 1/2 cup slagroom
24 chocolade wafelkoekjes

Bereiden:

Vet een bakblik in met doorsnee 20 cm
Bekleed het met huishoudfolie en laat de uiteinde`s over het blik hangen
Maal de kastanjes in een keukenmachine
Doe ze in een pan met de melk, 3 eetlepels suiker, melk en het zout
Zet op halfhoog vuur en onder af en toe roeren aan de kook
Mix de eidooiers met de maizena en 2 eetlepels suiker
Giet onder voortdurend roeren het warme kastanje mengsel erbij
Doe weer terug in de pan en op halfhoog vuur verwarmen tot het dik is geworden (ca 2 minuten)
Doe weer terug in de schaal en mix de vanille extract en de boter erdoor
Klop voor ca 5 minuten tot het mengsel kouder is geworden
Roer de helft van het mengsel door de gesmolten chocolade
Klop 1 cup slagroom op tot zachte pieken
Gebruik een rubberen spatel en "vouw" de helft van de slagroom door het kastanje mengsel zonder chocolade
En de andere helft door het kastanje mengsel met chocolade
Giet de kastanjemousse in het bakblik met huishoudfolie
Bedek het met de chocolade wafeltjes
schep nu de kastanjemousse met chocolade erop
strijk glad en leg de overgebleven wafeltjes erop
Vouw de overhangende folie over de cake heen
Zet het in de vriezer voor een nacht
Haal het folie los van de bovenkant van de cake
Leg er een bord op en draai het bord met bakblik om
Haal het bakblik van de cake af en haal het huishoudfolie eraf
Klop de overgebleven slagroom en bedek de bovenkant van de cake hiermee
Garneer met wat geschaafde chocolade

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten