Spaanse Kip met Chorizo en Aardappeltjes
Ingredienten:
4 eetlepels olijfolie
12 kipdelen (drumsticks,karbonades)
750 gram chorizo (in stukjes)
1 kilo aardappelen (in halve stukken)
2 rode uien (gesnipperd)
2 theelepels oregano
zest van 2 sinaasappels
zout naar smaak
Bereiden
Warm de oven voor tot 220 graden celsius
Zet 1 rek boven in de oven en 1 daar onder
Giet de olie in 2 ovenschalen
Wrijf de kipdelen in met olie
Kruid ze met zout
Leg ze in de ovenschaal met de velkant naar boven
6 in iedere schaal
Doe de aardappelen en de stukjes chorizo erbij
Verdeel de uien en de oregano over de schalen.
Hierover de sinaasappel zeste verdelen
Zet de schalen in de oven en bak ze voor 30 minuten
Zet de bovenste schaal nu onder en de onderste naar boven in de oven
Smeer de bovenkant van de kip en de aardappeltjes in met het vocht wat vrij komt in de schaal
Herhaal dit iedere 30 minuten tot de kip gaar en bruin is
Zet 1 rek boven in de oven en 1 daar onder
Giet de olie in 2 ovenschalen
Wrijf de kipdelen in met olie
Kruid ze met zout
Leg ze in de ovenschaal met de velkant naar boven
6 in iedere schaal
Doe de aardappelen en de stukjes chorizo erbij
Verdeel de uien en de oregano over de schalen.
Hierover de sinaasappel zeste verdelen
Zet de schalen in de oven en bak ze voor 30 minuten
Zet de bovenste schaal nu onder en de onderste naar boven in de oven
Smeer de bovenkant van de kip en de aardappeltjes in met het vocht wat vrij komt in de schaal
Herhaal dit iedere 30 minuten tot de kip gaar en bruin is
Recept van Nigella Lawson's Spanish Chicken with Chorizo and Potatoes from her book Kitchen:
Recipes from the Heart of the Home.
0 reacties:
Een reactie posten