Capucijners van m`n Tante
Het originele recept van Henk Molenberg
Ik ben dol op capucijners
Helemaal de verse...ook wel blauwschokkers genoemd
De schil mooi paars en de erwtjes erin mooi groen
Niet te verwarren met doperwtjes
Je krijgt met pellen van die mooie blauwe handen
Dit recept heb ik verscheidene keren gemaakt
Met verhuizen is het recept zoek geraakt....
Maar....leve internet
Ik heb het weer gevonden....hoera
En je zal er zeker geen spijt van hebben als je het maakt
Ingredienten:
Pond diepvries kapucijners
3 tot 5 ons rundergehakt 1 ons ontbijtspek in reepjes of blokjes
Hongaarse "kolbacz" worstje, in reepjes gesneden ( verkrijgbaar bij de betere delicatessenwinkel)
1 grote ui, grofgehakt/gesneden
1 prei, in stukjes gesneden (goed gewassen om zand ter verwijderen!)
1 of 2 rode/gele paprika's, zaadjes en zaadlijsten verwijd, in stukjes gesneden
1 1/2 ons verse soepgroenten (bij voorkeur van de groentenman, niet uit de diepvries)
paprikapoeder
chilipoeder, of gemalen chilipepers
zout
olie om te bakken
Bereiding:
Verhit een eetlepel olie in een diepe koekenpan (hapjespan) en braad het gehakt aan, goed roeren om het "rul" te krijgen.
Wanneer het gehakt goed kleurt, de ui toevoegen en meebakken tot ze licht kleurt. Voeg er de prei en de paprika bij. Laat dit 5 minuten zachtjes bakken.
In een apart koekenpannetje (zonder of minimaal olie) de reepjes ontbijtspek bakken tot ze lekker knapperig zijn.
Doe het spek (zonder het bakvet) over in de grote pan.
Voeg de soepgroenten toe.
Voeg wat zout toe (pas op met de hoeveelheid zout, het spek maakt het al zout).
Voeg flink peper toe.
Voeg chili toe naar smaak.
Laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Doe de kapucijners er bij en schep goed door.
Voeg de reepjes van het "Kolbacz" worstje toe.
Laat het gerecht nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen, schep af en toe om.
De kapucijners zijn gaar wanneer ze een rimpelig velletje krijgen.
TIP:
In plaats van kolbacz worst kun je ook salami of chorizo nemen
Je kunt het er ook uitlaten als je het er niet van houd.
N.B.
Ik heb dit recept ook eens gemaakt met witte bonen
Ik kwam tot de ontdekking dat ik geen kapucijners meer in huis had
Dus uit nood heb ik toen witte bonen gebruikt
Verrassend lekker.........en ziedaar
Witte bonen van mn nichtje was geboren......
Bron: Henk Molenberg.
1 reacties:
Even dacht ik je hebt ze echt bij je tante vandaan. Maar het gerecht heet zo! Leuke naam!!
Ja wat zouden we zijn zonder internet, niet?
Ik zou niet meer zonder kunnen/willen! Jij?
Groetjes Thea♥
Een reactie posten