Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Capucijners van mn Tante




Capucijners van m`n Tante

Het originele recept van Henk Molenberg

Ik ben dol op capucijners
Helemaal de verse...ook wel blauwschokkers genoemd
De schil mooi paars en de erwtjes erin mooi groen
Niet te verwarren met doperwtjes
Je krijgt met pellen van die mooie blauwe handen
Dit recept heb ik verscheidene keren gemaakt
Met verhuizen is het recept zoek geraakt....
Maar....leve internet
Ik heb het weer gevonden....hoera
En je zal er zeker geen spijt van hebben als je het maakt


Ingredienten:

Pond diepvries kapucijners
3 tot 5 ons rundergehakt
1 ons ontbijtspek in reepjes of blokjes
Hongaarse "kolbacz" worstje, in reepjes gesneden ( verkrijgbaar bij de betere delicatessenwinkel)
1 grote ui, grofgehakt/gesneden
1 prei, in stukjes gesneden (goed gewassen om zand ter verwijderen!)
1 of 2 rode/gele paprika's, zaadjes en zaadlijsten verwijd, in stukjes gesneden
1 1/2 ons verse soepgroenten (bij voorkeur van de groentenman, niet uit de diepvries)
paprikapoeder
chilipoeder, of gemalen chilipepers
zout
olie om te bakken
                                                                                                                                                                                                                                                     
Bereiding:

Verhit een eetlepel olie in een diepe koekenpan (hapjespan) en braad het gehakt aan, goed roeren om het "rul" te krijgen.
Wanneer het gehakt goed kleurt, de ui toevoegen en meebakken tot ze licht kleurt.
Voeg er de prei en de paprika bij. Laat dit 5 minuten zachtjes bakken.
In een apart koekenpannetje (zonder of minimaal olie) de reepjes ontbijtspek bakken tot ze lekker knapperig zijn.
Doe het spek (zonder het bakvet) over in de grote pan.
Voeg de soepgroenten toe.
Voeg wat zout toe (pas op met de hoeveelheid zout, het spek maakt het al zout).
Voeg flink peper toe.
Voeg chili toe naar smaak.
Laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Doe de kapucijners er bij en schep goed door.
Voeg de reepjes van het "Kolbacz" worstje toe.
Laat het gerecht nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen, schep af en toe om.
De kapucijners zijn gaar wanneer ze een rimpelig velletje krijgen.  

TIP:
In plaats van kolbacz worst kun je ook salami of chorizo nemen
Je kunt het er ook uitlaten als je het er niet van houd.

N.B.
Ik heb dit recept ook eens gemaakt met witte bonen
Ik kwam tot de ontdekking dat ik geen kapucijners meer in huis had
Dus uit nood heb ik toen witte bonen gebruikt
Verrassend lekker.........en ziedaar
Witte bonen van mn nichtje was geboren......



Bron: Henk Molenberg.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Anoniem zei

Even dacht ik je hebt ze echt bij je tante vandaan. Maar het gerecht heet zo! Leuke naam!!

Ja wat zouden we zijn zonder internet, niet?

Ik zou niet meer zonder kunnen/willen! Jij?

Groetjes Thea♥

Populaire berichten