Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Dulce de Leche



Dulce de Leche

Toen ik Dulce de leche had ontdekt vond ik het lekker......
Op ijs of desserts of cupcakes
Heerlijk...
Nu hou ik van die smaken,caramel,mocca,butterschotch
En Dulce de Leche sluit er mooi bij aan
Dus ging ik al gauw op zoek naar een recept om het zelf te maken
Maar van Dulce de Leche kwam ik er eigenlijk maar 1 tegen
En het was nog een gevaarlijke ook....
Om een ongeopend blik voor 3 a 4 uur te koken op het gas
Dat zag ik niet zitten
Je moest het waterniveau in de gaten houden
En ik zag de ravage van het exploderende blik al voor me
Dat was geen optie voor me....
Maar als je blijft zoeken kom je wel iets tegen wat uit te voeren is
Geen exploderende blikjes.....
Dit is  dus echt te maken op een veilige manier.

Ingredienten:

1  blik zoete gecondenseerde melk
snufje zout

Bereiden

Zet het ovenrek op de laagste stand
Zet er een bakblik in met een hoge rand
Verwarm de oven voor tot 200 a 210 graden celsius
Maak het blik gecondenseerde melk open
Roer er een snufje zout door
Giet de inhoud in een glazen schaal die in de oven mag
Dek af met folie
Zet het schaaltje met de melk in het bakblik
Giet in het bakblik kokend water tot halverwege het schaaltje
Bak voor ca 1 uur en 15 minuten of tot de dulce de leche de goudbruine kleur heeft
Giet er ondertussen meer kokend water bij als het nodig is
Haal het bakblik met het schaaltje uit de oven en laat afkoelen
Als het mengsel is afgekoeld , goed doorroeren
Giet in een schone jampot
Zet tot gebruik in de koelkast

TIP:Wil je het warm gebruiken plaats het mengsel dan even in de magnetron

Bron:Adapted from David Lebovitz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten