Dulce de Leche
Toen ik Dulce de leche had ontdekt vond ik het lekker......
Op ijs of desserts of cupcakes
Heerlijk...
Nu hou ik van die smaken,caramel,mocca,butterschotch
En Dulce de Leche sluit er mooi bij aan
Dus ging ik al gauw op zoek naar een recept om het zelf te maken
Maar van Dulce de Leche kwam ik er eigenlijk maar 1 tegen
En het was nog een gevaarlijke ook....
Om een ongeopend blik voor 3 a 4 uur te koken op het gas
Dat zag ik niet zitten
Je moest het waterniveau in de gaten houden
En ik zag de ravage van het exploderende blik al voor me
Dat was geen optie voor me....
Maar als je blijft zoeken kom je wel iets tegen wat uit te voeren is
Geen exploderende blikjes.....
Dit is dus echt te maken op een veilige manier.
Ingredienten:
1 blik zoete gecondenseerde melk
snufje zout
Bereiden
Zet het ovenrek op de laagste stand
Zet er een bakblik in met een hoge randVerwarm de oven voor tot 200 a 210 graden celsius
Maak het blik gecondenseerde melk open
Roer er een snufje zout doorGiet de inhoud in een glazen schaal die in de oven mag
Dek af met folie
Zet het schaaltje met de melk in het bakblik
Giet in het bakblik kokend water tot halverwege het schaaltje
Bak voor ca 1 uur en 15 minuten of tot de dulce de leche de goudbruine kleur heeft
Giet er ondertussen meer kokend water bij als het nodig is
Haal het bakblik met het schaaltje uit de oven en laat afkoelen
Als het mengsel is afgekoeld , goed doorroeren
Giet in een schone jampot
Zet tot gebruik in de koelkast
TIP:Wil je het warm gebruiken plaats het mengsel dan even in de magnetron
Bron:Adapted from David Lebovitz
0 reacties:
Een reactie posten