Egg Roll`s (Mini Loempiaatjes)
Ingredienten:
1 pond varkens gehakt
1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels bloem
2 eetlepels water
Olie om te frituren
2 cups gesneden witte kool
100 gram geraspte wortel
8 loempiavelletjes (toko)
2 eetlepels sesamzaadjes (optioneel)
Bereiding:
Kruid het gehakt met de gember en knoflook poeder
Vermeng alles goed en bak het in de koekenpan tot het niet meer roze isZet even opzij en laat afkoelen
Maak van het water en de bloem een papje
Kruid met peper en zout beetje bij
Roer alles goed door elkaar
Leg een loempia velletje neer (punt naar je toe)
Schep een 1/3 cup van het kool,wortel,gehakt mengsel op het velletje
Vouw de punt over het mengsel
Vouw nu de zijkanten naar binnen
Rol de loempia nu op
Kwast een beetje van het bloempapje op het uiteind van de loempia om dicht te plakken
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Besprenkel ze met sesamzaadjes
Serveer ze warm met zoete chili saus of loempiasaus
0 reacties:
Een reactie posten