Gister zijn we naar zorgboerderij "De Eekhoeve" geweest
Is hier vlakbij (ca 3 km) dus we kunnen het fietsen ook
Het leuke is dat je er zelf je groente en fruit mag plukken
Dat hebben we ook gedaan
Kruisbessen en rabarber....
We gaan nog terug want de boontjes stonden in bloei
en de aardbeien staan te kleuren
Ook bloemen hebben ze daar
Ik heb dus een bos schitterende gladiolen meegenomen
2 Kilo rabarber moet ik verwerken
En ik ga er jam van maken
Een recept van Prudence Pennywise wat ik al enige keren heb gemaakt
Rabarber/Aardbeienjam
Een lekkere jam die ook gebruikt kan worden op ijs en door de yoghurt
Ik ben zelf geen rabarber eter...maar Dirk vind het heerlijk
Dus hij kan weer rabarberjammetjes eten op zn bammetjes
Rabarber Aardbeienjam
Ingredienten:
3 kopjes suiker
5 kopjes schonngemaakte en gesneden rabarber
1 pakje gelatine pudding (aardbeien)
5 kopjes schonngemaakte en gesneden rabarber
1 pakje gelatine pudding (aardbeien)
Bereiding:
Doe de suiker en de rabarber in een grote kom
Roer de suiker erdoor en dek af met huishoudfolie
Laat de hele nacht staan
Volgende dag de rabarber met het suiker in een pan doen
Breng aan de kook en laat het voor 10 a 12 minuten koken
Doe de gelatine pudding erbij en roer goed door
Schep de jam in goed schoon gemaakte potjes en draai de deksel erop
Laat koud worden
Lekker op brood en op griekse yoghurt ,vla,ijs en pudding
Doe de suiker en de rabarber in een grote kom
Roer de suiker erdoor en dek af met huishoudfolie
Laat de hele nacht staan
Volgende dag de rabarber met het suiker in een pan doen
Breng aan de kook en laat het voor 10 a 12 minuten koken
Doe de gelatine pudding erbij en roer goed door
Schep de jam in goed schoon gemaakte potjes en draai de deksel erop
Laat koud worden
Lekker op brood en op griekse yoghurt ,vla,ijs en pudding
0 reacties:
Een reactie posten