Kip Enchiladas
Van tijd tot tijd eten we ook wel mexicaans
Taco`s zijn favoriet, tot ik enchilades ontdekte
Van de week kwam ik dit recept tegen op de blog van Gina
En dat gaan we uitproberen natuurlijk....
Ingredienten:
Voor de saus:
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 a 2 chili pepertjes
1 en 1/2 cup tomatensaus
1/2 theelepel chipotle chilipoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
3/4 cup kippenbouillon
zout en peper naar smaak
Voor de kip:
1 theelepel plantaardige olie
2 dun gesneden gekookte kipfilets
1 cup gehakte ui
2 grote knoflook teentjes (gehakt)
1/2 cup korianderblaadjes
zout
1 theelepel komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
2 theelepele chilipoeder
1/3 cup kippenbouillon
1/2 cup tomatensaus
8 Tortilla`s
1 cup geraspte kaas
potje zure room
1/2 cup lenteuitjes (in ringetjes gesneden)
Bereiden:
Spray een koekenpan even in met bakspray
Doe de knoflook erin, roer goed door tot de knoflook gaat kleuren
Giet de kippenbouillon erbij met de chili`s, chilipoeder, komijn, tomatensaus en peper en zout
Breng aan de kook en laat pruttelen voor 5 a 10 minuten
Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Verhit de olie in een koekenpan
Doe de kip, zout, koriander, komijn, oregano, chilipoeder, tomatensaus en de kippenbouillon erbij
Kook ca 5 minuten
Leg in de ovenschaal met de naad naar onder
Doe zo alle tortilla`s
Strooi de kaas erover heen
Bak in het midden van de oven (ca 20 a 25 minuten)
Schep er zure room over en de lenteuitjes
Bron: Skinny Taste
De foto`s zijn ook van Gina van Skinny Taste
0 reacties:
Een reactie posten