Banoffee Taart
Ingredienten:
Voor de bodem:
Taart of Pievorm doorsnee 20 a 22 cm
2 en 1/4 cup biskwie
1/2 cup gesmolten boter
3 eetlepels suiker
Bereiden:
Mix dit tesamen en bekleed de licht ingevette bakvorm met het mengsel
Druk goed de bodem en de zijkanten aan
Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ca 10 a 12 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
1/2 cup gesmolten boter
1/2 cup bruine suiker (aangedrukt in de cup)
2 theelepels vanille extract
300 ml zoete gecondenseerde melk
Bereiden:
Breng al de ingredienten langzaam aan de kook tot het bellen gaat vormen
Giet de gecondenseerde melk erbij
Breng langzaam aan de kook
Laat langzaam pruttelen tot het mengsel donkerder word (caramelkleurig)
Haal van het vuur en giet in de koekjes korst
Laat afkoelen (minstens 2 uur)
Bananencreme Topping
2 cups slagroom
3 theelepels poedersuiker
1 theelepelvanille extract
4 rijpe bananen (in plakjes en met citroensap besprenkeld)
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille extract
Schep voor zichtig de bananen erdoor heen
Doe in de koekjes/toffee vulling
Garneer met chocolade krullen
Laat nog een uurtje in koeling staan voor het serveren
4 reacties:
dit is een echte caloriënbom.
het ziet er heerlijk maar maar o jee!
hahahahahahahhaha.
Muzzie...ik kijk niet meer naar calorien.
En dat is lekker leven hoor..
En ach...een keer mag dat toch.
Ik eet het ook niet iedere dag.
(zou wel lekker wezen hahahahahahaha)
Fijne zondag nog
Hoi Jeanne,
Apart, ik ken dit soort bodem wel, maar hij hoefd nooit in de oven.
Het geheel ziet er prachtig uit. De smaak van de rijpe bananen trekt er helemaal door,en maakt het geheel nog lekkerder!
En zoals muzz al zei, calorietjes! Vandaar dat ik dit soort bodem nooit maak. Ik bak meestal een Moscoviche taart en snijd daar lagen van voor de bodem. De rest gaat in de diepvries,ik gebruik hem ook voor de kwarktaart!
Krijgen we nu nog een paar mooie zomerse dagen?
Ik hoop het.
Fijne week,groetjes Thea♥
Hallo, deze taart ziet er heerlijk uit dus ik wil hem graag maken maar ik vroeg me af hoe groot de bakvorm is die je gebruikt hebt. alvast bedankt! gr violetta
Een reactie posten