Kip Kerry Salade
Een aangeklede sandwich tussen de middag....
is voor mij een geroosterde boterham met sla erop
En daarop een fikse schep kip kerry salade
Zelf laat ik de sellery eruit, omdat ik daar niet zo dol op ben
Maar andere vinden het heerlijk
Ook op een cracker of toastje is het lekker
Glaasje wijn erbij....yummie
Dit recept is van Ina Garten (the Barefoot Contessa)
Ingredienten
3 kippenborsten (been en vel eraan)
Olijfolie
zout en peper
1 en 1/2 cup mayonaise
1/3 cup witte wijn
1/4 cup chutney
3 eetlepels kerrypoeder
1 cup sellery stengels (gesneden)
2 lenteuitjes (gesneden)
1/4 cup rozijnen
1 cup geroosterde zoute cashew noten
Olijfolie
zout en peper
1 en 1/2 cup mayonaise
1/3 cup witte wijn
1/4 cup chutney
3 eetlepels kerrypoeder
1 cup sellery stengels (gesneden)
2 lenteuitjes (gesneden)
1/4 cup rozijnen
1 cup geroosterde zoute cashew noten
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Wrijf de kippenborsten in met olie
Besprenkel met zout en peper
Leg ze op een bakblik en rooster ze in de oven voor 35 a 40 minuten
Zet ze opzij en laat ze iets afkoelen
Haal het vlees van het bot en haal het vel eraf
Snijd de kip in hap klare stukjes
En doe in een grote schaal
Besprenkel met zout en peper
Leg ze op een bakblik en rooster ze in de oven voor 35 a 40 minuten
Zet ze opzij en laat ze iets afkoelen
Haal het vlees van het bot en haal het vel eraf
Snijd de kip in hap klare stukjes
En doe in een grote schaal
Vermeng de mayonaise met de wijn,chutney, kerrypoeder en 1 en 1/2 theelepel zout in een keukenmachine
Draai tot alles goed is vermengd tot een zachte dressing
Schep wat van de dressing over de kip tot alle stukjes zijn bedekt
Voeg de lenteuitjes, sellery stengels en rozijnen toe
Mix alles goed door en zet in de koeling voor een paar uur
Draai tot alles goed is vermengd tot een zachte dressing
Schep wat van de dressing over de kip tot alle stukjes zijn bedekt
Voeg de lenteuitjes, sellery stengels en rozijnen toe
Mix alles goed door en zet in de koeling voor een paar uur
Haal de salade uit de koeling
Voeg de cashewnoten toe
Leg alles op een schaal
Serveer op kamertemperatuur
Voeg de cashewnoten toe
Leg alles op een schaal
Serveer op kamertemperatuur
Bron: Ina Garten (The Barefoot Contessa)
0 reacties:
Een reactie posten