Meatloaf
(in kleine loafjes)
Gehakt kennen we allemaal
Het sappige balletje is favoriet bij een hoop huisgezinnen
Deze variant van gehakt heb ik ook vaak gemaakt
En om eerlijk te zijn vind ik gehaktbrood veel smeuiger
In Amerika word van gehakt ook meestal hamburgers of meatloaf gemaakt
deze variant van Ina Garten is ook lekker
(zelf voeg ik ook nog wel eens champignons bij de uien)
Ingredienten:
3 gesnipperde uien
1 theelepel verse gehakte tijm
2 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen peper
3 eetlepels Worcestershire saus
1/3 cup kippenbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 1/2 ponds mager gehakt
1/2 cup broodkruimels
2 extra grote eieren (losgeklopt)
1/2 cup ketchup
Bereiden:
Warm de oven voor op 170 a 180 graden celsius
Verhit de olijfolie in de koekenpan
Doe de uien, tijm, zout en peper erbijLaat de uien glazig worden (8 a 10 minuten)
Roer af en toe om
Als de uien glazig zijn (niet bruin) de worchestershiresaus, kippenbouillon en de tomatenpuree erbij
Roer goed door en laat afkoelen
Doe het gehakt in een grote schaal
Het uienmengsel,broodkruimels en eieren toevoegen
Met een vork alles licht door elkaar roeren
Verdeel in 6 porties
Vorm er een soort broodje van (luchtig, anders word het te stevig)
Leg de meatloafs op een bakblik
Verdeel over elke meatloaf een lepel ketchup
Bak ze in de voorverwarmde oven voor ca 40 a 45 minuten
Tot ze bruin en gaar zijn
Serveer met aardappelpuree en groene naar eigen idee.
0 reacties:
Een reactie posten