Chocolade Brownie Cake
Ingredienten:
6 eetlepels ongezouten boter
3 1/4 cups semisweet chocolade chips
3 extra-grote eieren
1 cup suiker
1 tablespoon instant koffie
1/2 theelepel vanille extract
1/2 cup bloem
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 cup gehakte walnoten
2 a 3 eetlepels slagroom
Bereiden:
Vet een bakblik in waarvan je de rand af kan halen
Verwarm de oven voor op 170 a 180 graden celsius
Verwarm de oven voor op 170 a 180 graden celsius
Smelt de boter au bain marie
Voeg 2 cups chocolade chips toe
Haal van de warmtebron af en roer goed door tot de chocolade is gesmolten
Zet opzij en laat afkoelen
Voeg 2 cups chocolade chips toe
Haal van de warmtebron af en roer goed door tot de chocolade is gesmolten
Zet opzij en laat afkoelen
In de kom van de mixer de eieren kloppen met de suiker, koffie en vanille extract
ca 3 minuten tot een luchtige geheel
Doe de afgekoelde chocolade erbij
ca 3 minuten tot een luchtige geheel
Doe de afgekoelde chocolade erbij
In een andere kom de bloem,bakpoeder,zout, 1 cup chocolade chips en de walnoten
Roer alles goed door
Schep het bloem mengsel bij de eierenen chocolade
Schep het goed door tot het net vermengd is
(Niet te lang roeren)
Schep het in de vorm en bak voor 35 tot 40 minuten
tot het midden is gerezen en de bovenkant scheurtjes vertoont
De binnenkant is erg zacht
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Smelt 1/4 cup chocolade met de slagroom au bain marie
Als de chocolade is gesmolten goed door roeren
Sprenkel over de brownie taart
Smullen maarrrrrrrrrrr
Roer alles goed door
Schep het bloem mengsel bij de eierenen chocolade
Schep het goed door tot het net vermengd is
(Niet te lang roeren)
Schep het in de vorm en bak voor 35 tot 40 minuten
tot het midden is gerezen en de bovenkant scheurtjes vertoont
De binnenkant is erg zacht
Laat afkoelen tot kamertemperatuur
Smelt 1/4 cup chocolade met de slagroom au bain marie
Als de chocolade is gesmolten goed door roeren
Sprenkel over de brownie taart
Smullen maarrrrrrrrrrr
Tip: Je kunt ook witte chocolade (stukgeslagen) bij het beslag doen
Bron: Ina Garten (the barefoot contessa)
0 reacties:
Een reactie posten