Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Baba au Rhum


Baba au Rhum

Dit gebak/dessert is wel heeeel erg lekker
En ben je een fan van Poirot (Agatha Christie)
Dan weet je dat de speurder er stapelgek op was.
En als ik het zo bekijk had hij geen slechte smaak

Ingredienten

1/3 cup grote rozijnen
1 eetlepel bruine rum
5 eetlepels ongezouten boter (kamertemperatuur)
1/2 cup melk
1 enveloppe droge gist
2 eetlepels suiker
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1 en 2/3 cup bloem
1/2 theelepel zout
Rumsiroop (zie recept)
3/4 cup abrikozen jam
1 eetlepel water
Slagroom
1 tulband vorm

Bereiden:

Zet de rozijnen in de rum en zet ze opzij
Smelt 1 eetlepel boter en vet daar de tulbandvorm mee in
Verwarm de melk tot ca 45 graden celsius
Giet in een kom en voeg de suiker en gist toe
Laat ca 5 minuten staan tot de gist begint te werken
Zet de mixer op lage snelheid voog 1 voor 1 de eieren toe
Daarna de bloem, zout, en de overige 4 eetlepels boter
Mix tot een zacht beslag
Met een spatel het beslag samen schrapen tot een bal
Neem een vochtige theedoek en leg over de kom
Laat rijzen tot het is verdubbeld in grootte (ca 1 uur)
Na een half uur de oven voorverwarmen tot 170 graden
Laat de rozijnen goed uitlekken en doe bij het deeg
Schep voorzichtig om en doe in de beboterde tulbandvorm
Bak in de oven ca 30 minuten of tot een sateprikker er droog uit komt
Laat ca 10 minuten afkoelen
Keer de vorm om en haal de cake eruit
Zet op een rooster en giet de rumsaus voorzichtig over de cake
De rumsaus word helemaal opgenomen dus giet alles eroverheen

Rumsaus

Ingredienten:

1 cup suiker
2/3 cup donkere rum
1/2 theelepel vanille extract

Bereiden

Verwarm in een steelpannetje 1 en 1/2 cup water met de suiker
Tot de suiker is opgelost
Giet de vloeistof in een maatbeker en laat afkoelen
Voeg de rum en de vanille extract toe
Laat koud worden
Verwarm de jam met een eetlepel water
Giet door een zeef
Met een kwastje de vloeistof over de cake smeren
Klop de slagroom met suiker en vanille extract stijf
Doe in een spuitzak en spuit in de holte van de cake
Serveer er slagroom nog apart bij

Bron: Ina Garten (The Barefoot Contessa)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten