Baba au Rhum
Dit gebak/dessert is wel heeeel erg lekker
En ben je een fan van Poirot (Agatha Christie)
Dan weet je dat de speurder er stapelgek op was.
En als ik het zo bekijk had hij geen slechte smaak
En ben je een fan van Poirot (Agatha Christie)
Dan weet je dat de speurder er stapelgek op was.
En als ik het zo bekijk had hij geen slechte smaak
Ingredienten
1/3 cup grote rozijnen
1 eetlepel bruine rum5 eetlepels ongezouten boter (kamertemperatuur)
1/2 cup melk
1 enveloppe droge gist
2 eetlepels suiker
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1 en 2/3 cup bloem
1/2 theelepel zout
Rumsiroop (zie recept)
3/4 cup abrikozen jam
1 eetlepel water
Slagroom
1 tulband vorm
Zet de rozijnen in de rum en zet ze opzij
Smelt 1 eetlepel boter en vet daar de tulbandvorm mee in Verwarm de melk tot ca 45 graden celsius
Giet in een kom en voeg de suiker en gist toeLaat ca 5 minuten staan tot de gist begint te werken
Zet de mixer op lage snelheid voog 1 voor 1 de eieren toe
Daarna de bloem, zout, en de overige 4 eetlepels boter
Mix tot een zacht beslag
Met een spatel het beslag samen schrapen tot een bal
Neem een vochtige theedoek en leg over de kom
Laat rijzen tot het is verdubbeld in grootte (ca 1 uur)
Na een half uur de oven voorverwarmen tot 170 graden
Laat de rozijnen goed uitlekken en doe bij het deeg
Schep voorzichtig om en doe in de beboterde tulbandvormBak in de oven ca 30 minuten of tot een sateprikker er droog uit komt
Laat ca 10 minuten afkoelen
Keer de vorm om en haal de cake eruit
Zet op een rooster en giet de rumsaus voorzichtig over de cake
De rumsaus word helemaal opgenomen dus giet alles eroverheen
Rumsaus
Ingredienten:
1 cup suiker
2/3 cup donkere rum1/2 theelepel vanille extract
Bereiden
Verwarm in een steelpannetje 1 en 1/2 cup water met de suiker
Tot de suiker is opgelostGiet de vloeistof in een maatbeker en laat afkoelen
Voeg de rum en de vanille extract toe
Laat koud worden
Verwarm de jam met een eetlepel water
Giet door een zeefMet een kwastje de vloeistof over de cake smeren
Klop de slagroom met suiker en vanille extract stijf
Doe in een spuitzak en spuit in de holte van de cakeServeer er slagroom nog apart bij
0 reacties:
Een reactie posten