Gecarameliseerde Uien en Geitenkaastaart
Ingredienten
Voor het deeg:
125 gram bloem
55 gram boter (in blokjes)
2-3 eetlepels koud water
snufje zout
Provencaalse kruiden (optioneel)
Voor de vulling:
55 gram boter (in blokjes)
2-3 eetlepels koud water
snufje zout
Provencaalse kruiden (optioneel)
Voor de vulling:
2 rode uien (fijn gesneden)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
2 a 3 eetlepels suiker
2 eetlepel balsamico azijn
Zout en peper
1 ei
100 ml melk
85 gram geitenkaas (verkruimeld)
75 gram Boursin kaasje (verkruimeld)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
2 a 3 eetlepels suiker
2 eetlepel balsamico azijn
Zout en peper
1 ei
100 ml melk
85 gram geitenkaas (verkruimeld)
75 gram Boursin kaasje (verkruimeld)
Bereiden:
Voor het deeg:
Doe het meel en de boter in een kom
Wrijf de boter door het meel zodat er een soort broodkruimels ontstaan
Doe er een snufje zout bij,de provencaalse kruiden en 2 eetlepel water
Mix door elkaar
Misschien is er nog een 3de lepel koud water nodig om te binden
(maar maak het niet te nat)
Kneed alles goed door elkaar
Doe het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor minstens 30 minuten
Wrijf de boter door het meel zodat er een soort broodkruimels ontstaan
Doe er een snufje zout bij,de provencaalse kruiden en 2 eetlepel water
Mix door elkaar
Misschien is er nog een 3de lepel koud water nodig om te binden
(maar maak het niet te nat)
Kneed alles goed door elkaar
Doe het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor minstens 30 minuten
Voor de vulling:
Doe de boter met een beetje olie in een pan
Besprenkel met suiker
Bak de uien tot ze gecarameliseerd zijn
Doe de balsamico azijn erbij
Kook nog voor 10 a 15 minuten
Kruid desnoods met peper
Zet even opzij
Besprenkel met suiker
Bak de uien tot ze gecarameliseerd zijn
Doe de balsamico azijn erbij
Kook nog voor 10 a 15 minuten
Kruid desnoods met peper
Zet even opzij
Mix de eieren met de melk en de kaas in een kom
Kruid met peper en zet even opzij
Hou een beetje kaas apart voorbovenop de taart
Kruid met peper en zet even opzij
Hou een beetje kaas apart voorbovenop de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Haal het deeg uit de koeling en rol het uit op bebloemd werkvlak
Doe het deeg in een ingevette bakvorm
Doe het deeg in een ingevette bakvorm
Bak de korst blind in de oven
( leg bakpapier in de vorm en vul het met bonen of rijst
bak nu voor 15 a 20 minuten in de oven of tot de korst goud bruin is)
( leg bakpapier in de vorm en vul het met bonen of rijst
bak nu voor 15 a 20 minuten in de oven of tot de korst goud bruin is)
Haal uit de oven en haal de bonen en bakpapier uit de vorm
Schep een laag uien in de vorm en het kaasmengsel
Leg bovenop wat stukjes kaas
Bak nog voor 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden of tot de taart goudbruin is
Leg bovenop wat stukjes kaas
Bak nog voor 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden of tot de taart goudbruin is
Bron: mongoliankitchen
0 reacties:
Een reactie posten