Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Gecarameliseerde Uien en Geitenkaastaart



Gecarameliseerde Uien en Geitenkaastaart

Ingredienten

Voor het deeg:

125 gram bloem 
55 gram boter (in blokjes) 
2-3 eetlepels koud water 
snufje zout
Provencaalse kruiden (optioneel)

Voor de vulling:

2 rode uien (fijn gesneden)  
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter 
2 a 3 eetlepels suiker
2 eetlepel balsamico azijn 
Zout en peper
1 ei
100 ml melk
85 gram geitenkaas (verkruimeld) 
75 gram Boursin kaasje (verkruimeld)
Bereiden:

Voor het deeg:



Doe het meel en de boter in een kom
Wrijf de boter door het meel zodat er een soort broodkruimels ontstaan
Doe er een snufje zout bij,de provencaalse kruiden en 2 eetlepel water
Mix door elkaar
Misschien is er nog een 3de lepel koud water nodig om te binden
(maar maak het niet te nat)
Kneed alles goed door elkaar
Doe het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor minstens 30 minuten

Voor de vulling:



Doe de boter met een beetje olie in een pan
Besprenkel met suiker
Bak de uien tot ze gecarameliseerd zijn
Doe de balsamico azijn erbij
Kook nog voor 10 a 15 minuten
Kruid desnoods met peper
Zet even opzij


Mix de eieren met de melk en de kaas in een kom
Kruid met peper en zet even opzij
Hou een beetje kaas apart voorbovenop de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius


Haal het deeg uit de koeling en rol het uit op bebloemd werkvlak
Doe het deeg in een ingevette bakvorm
Bak de korst blind in de oven
( leg bakpapier in de vorm en vul het met bonen of rijst
bak nu voor 15 a 20 minuten in de oven of tot de korst goud bruin is)


Haal uit de oven en haal de bonen en bakpapier uit de vorm
Schep een laag uien in de vorm en het kaasmengsel
Leg bovenop wat stukjes kaas
Bak nog voor 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden of tot de taart goudbruin is





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten