Tortilla Mandjes met Kip
Ingredienten:
3 Tortillas (Mexican tortillas)
150 gram kip filets 1/2 cup sinaasappelsap + 2 eetlepels sinaasappelsap
1/2 theelepel paprikapoeder
zeste van 1/2 sinaasappel
1 + 1 eetlepel plantaardige olie
1 takje rosemaryn
2 theelepels zoete chilisaus
zout en peper
1/2 rode ui
150 gram sla (ijsberg)
3 eetlepels mayonaise
lente uitjes
alfalfa (optioneel)
Snij of knip de kipfilets in dunne repen
Leg ze in een schaalDoe de paprikapoederen gehakte rozemarijn blaadjes,sinaasappelsap, sinaasappelzeste en 1 eetlepel plantaardige olie erbij
Mix de ingredienten goed door elkaar en zet in de koelkast voor minstens een half uur
Warm de oven voor tot 170 graden celsius
Maak de tortilla`s nat met een kwastje
Gebruik een omgekeerde muffinvorm om er mandjes van te vormen (of een klein kommetje)"hang" de tortilla over de muffin vorm en pers en vouw voorzichtig de tortilla in vorm
Bak de mandjes voor 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven
Haal de gebakken mandjes voorzichtig van de muffinvorm of kommetjes
Zet ze op een rek en laat afkoelen
Mix de mayonaise met 2 theelepels sinaasappelsap
Haal de kip uit de marinade en dep ze droog met keukenrolDoe 1 eetlepel plantaardige olie in de pan
Bak de kip hierin ca 3 a 5 minuten of tot ze gaar is
Doe de chilisaus erbij en zout en peper
Roer goed door en zet opzij
Scheur of snijd de sla in kleine stukjes
Snij de rode ui in halve dunne ringetjes Doe een laagje sla in een mandje
Hierop de ui en wat van de mayonaise
Leg hier op de stukjes kipfilets
Sprenkel er wat lente uitjes over en alfalfa
De foto is ook van Carina
0 reacties:
Een reactie posten