Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Geroosterde Peer met Blue Cheese


Geroosterde Peren met Bleu Cheese

Peren lenen zich bij uitstek om te vullen met Bleu Cheese
En daarbij dan nog walnoten
Dat is gemaakt voor elkaar...
Ik zag dit recept van Ina Garten op Foodchannel
Het zag er heerlijk uit en het lijkt me ook heerlijk smaken
Ik heb het nog niet zelf bereid...maar ga het wel gauw uitproberen


Ingredienten:
4 rijpe (Anjou) peren
Sap van 3 verse citroenen
100 gram bleu cheese (Stilton)
1/4 cup gedroogde cranberries
1/4 cup geroosterde walnoten (fijn gehakt)
1/2 cup appel cider
4 eetlepels port
1/3 cup lichtbruine suiker
1/4 cup olijfolie
Rucola sla
zout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Schil de peren en halveer ze in de lengte
Haal het klokhuis eruit
Snijd een klein stukje van de onderkant
Zodat de peer niet wiebelt
Besprenkel ze met citroensap voor het verkleuren
Zet ze in een ovenschaal (holletje naar boven)

Snij de kaas in stukjes en vermeng met de cranberries en de walnoten
Verdeel dit mengsel over de holtes van de peren
Roer de appelcider en de bruine suiker door elkaar tot de suiker is opgelost
Voeg de port toe
Giet het mengsel over en om de peren
Bak de peren in de oven (30 minuten) of tot de peren zacht zijn
Haal ze uit de oven
Zet de peren even opzij tot ze warm zijn of op kamertemperatuur
Vlak voor het serveren de olijfolie met 1/4 cup citroensap en 1/4 cup vocht van de peertjes door elkaar mixen
Hussel de rucolasla met een paar lepels van deze dressing
Verdeel de sla over 4 bordjes en zet op ieder slabordje 2 peer helften
Sprenkel er wat dressing over en zout
Serveer warm of op kamertemperatuur


Bron: Ina Garten (Berefoot Contessa)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten