Geroosterde Peren met Bleu Cheese
Peren lenen zich bij uitstek om te vullen met Bleu Cheese
En daarbij dan nog walnoten
Dat is gemaakt voor elkaar...
Ik zag dit recept van Ina Garten op Foodchannel
Het zag er heerlijk uit en het lijkt me ook heerlijk smaken
Ik heb het nog niet zelf bereid...maar ga het wel gauw uitproberen
Ingredienten:
4 rijpe (Anjou) peren
Sap van 3 verse citroenen
100 gram bleu cheese (Stilton)
1/4 cup gedroogde cranberries
1/4 cup geroosterde walnoten (fijn gehakt)
1/2 cup appel cider
4 eetlepels port
1/3 cup lichtbruine suiker
1/4 cup olijfolie
Rucola sla
zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Schil de peren en halveer ze in de lengte
Haal het klokhuis eruit
Snijd een klein stukje van de onderkant
Zodat de peer niet wiebelt
Besprenkel ze met citroensap voor het verkleuren
Zet ze in een ovenschaal (holletje naar boven)
Snij de kaas in stukjes en vermeng met de cranberries en de walnoten
Verdeel dit mengsel over de holtes van de peren
Roer de appelcider en de bruine suiker door elkaar tot de suiker is opgelost
Voeg de port toe
Giet het mengsel over en om de peren
Bak de peren in de oven (30 minuten) of tot de peren zacht zijn
Haal ze uit de oven
Zet de peren even opzij tot ze warm zijn of op kamertemperatuur
Vlak voor het serveren de olijfolie met 1/4 cup citroensap en 1/4 cup vocht van de peertjes door elkaar mixen
Hussel de rucolasla met een paar lepels van deze dressing
Verdeel de sla over 4 bordjes en zet op ieder slabordje 2 peer helften
Sprenkel er wat dressing over en zout
Serveer warm of op kamertemperatuur
Bron: Ina Garten (Berefoot Contessa)
0 reacties:
Een reactie posten