Geroosterde Perziken met Mascarponeijs
Mascarpone Ice Cream
Ingredienten IJs
2 cup volle melk
4 eidooiers
3/4 cup + 2 eetlepels suiker
200 gram mascarpone
1/2 theelepel vers citroensap
snufje zout
1/4 cup karnemelk (optioneel)
Ingredienten voor de geroosterde perziken
2 cup witte wijn
2 eetlepels honing
1 cup water
1/4 cup suiker
1 rozemarijn takje
4 rijpe perziken
2 eetlepels honing
1 cup water
1/4 cup suiker
1 rozemarijn takje
4 rijpe perziken
Bereiden:
Voor het ijs:
De melk en 3/4 cup suiker in steelpan doen
Breng aan de kook en los de suiker op
Zet even opzij
Mix de eidooiers met de 2 eetlepels suiker tot een lichtgeel mengsel
Giet langzaam de warme melk erbij
Blijf kloppen zodat de eieren niet gaan koken
Als alles gemengd is het mengsel in de steelpan gieten
Zet op laag vuur (mag niet gaan koken)
Onder voortdurend roeren het mengsel dikker laten worden
Haal van het vuur en giet door een zeef in een schaal
Klop de mascarpone, citroensap en snufje zout erdoor
Voeg de karnemelk toe (optioneel)
Laat afkoelen,bedek met huishoudfolie en zet dan in de koelkast
Als het mengsel goed koud is, kan er ijs van gedraaid worden in de ijsmachine
(zie de instructies bij je ijsmachine)
Of zet het in de vriezer en klop het ieder uur even door tot het ijs is geworden
De melk en 3/4 cup suiker in steelpan doen
Breng aan de kook en los de suiker op
Zet even opzij
Mix de eidooiers met de 2 eetlepels suiker tot een lichtgeel mengsel
Giet langzaam de warme melk erbij
Blijf kloppen zodat de eieren niet gaan koken
Als alles gemengd is het mengsel in de steelpan gieten
Zet op laag vuur (mag niet gaan koken)
Onder voortdurend roeren het mengsel dikker laten worden
Haal van het vuur en giet door een zeef in een schaal
Klop de mascarpone, citroensap en snufje zout erdoor
Voeg de karnemelk toe (optioneel)
Laat afkoelen,bedek met huishoudfolie en zet dan in de koelkast
Als het mengsel goed koud is, kan er ijs van gedraaid worden in de ijsmachine
(zie de instructies bij je ijsmachine)
Of zet het in de vriezer en klop het ieder uur even door tot het ijs is geworden
Verwarm de oven op 170 graden celsius
Breng in een steelpan de witte wijn, honing, water en suiker aan de kook
Zet het vuur laag als het kookt
Laat pruttelen tot het voor de helft is ingekookt
Doe het rozemarijntakje in het mengsel en laat staan (10 minuten)
Haal het takje eruit
Zet het vuur laag als het kookt
Laat pruttelen tot het voor de helft is ingekookt
Doe het rozemarijntakje in het mengsel en laat staan (10 minuten)
Haal het takje eruit
Pel de perziken,halveer ze en haal de pit eruit
Leg de perziken in een ovenschaal
Giet de siroop er overheen
Zet de ovenschaal in de oven en laat de perziken ca 40 minuten roosteren
Keer ze halverwege om.
Leg de perziken in een ovenschaal
Giet de siroop er overheen
Zet de ovenschaal in de oven en laat de perziken ca 40 minuten roosteren
Keer ze halverwege om.
Schep een mooie bol ijs op een schaaltje of glas
Leg er 2 halve perziken naast
Schep het warme perziken sap over de perziken en het ijs
Serveer direkt
Leg er 2 halve perziken naast
Schep het warme perziken sap over de perziken en het ijs
Serveer direkt
1 reacties:
Jeanne, je meot een restaurant beginnen, meid, dat ziet er weer zo lekker uit, yammie. lieve groeten van Janine
Een reactie posten