Simpele Geroosterde Tomatensoep
Ingredienten
20 Stevige tomaten
3 eetlepels olijfolie1 eetlepel gedroogde basilicum
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 eetlepel basilicum (gehakt)
2 eetlepels Verse gehakte oregano
1/2 theelepel peper
1 eetlepel kokosolie (of olijfolie)
1 theelepel zout
Bereiden:
Was de tomaten en haal de vel eraf
Snij de tomaten in de helft en leg ze op een bakblikDe snijkant naar boven
Bedek de tomaten met olijfolie, gedroogde basilicum en 1/2 theelepelzout
Rooster ze op 150 graden celsius voor 1 uur
Na 30 minuten de tomaten omdraaien
Na een uur uit de oven halen en af laten koelen
Doe de geroosterde tomaten in een blender en maak ze fijn
In een pan op half vuur de kokosolie (of olijfolie) en knoflook doen
Roer ze 10 seconde omDoe er 1/2 eetlepel basilicum bij en 1 eetlepel oragano
Roer nog eens 10 seconde
Zet het vuur onder de pan laag en giet de fijn gemaakte tomaten erbij
Roer alles 2 minuten om
Vind je het te dik doe er dan wat water bij
Doe de helft van de over gebleven kruiden erbij
Roer nog een minuut door
Voeg de rest van de kruiden erbij
Haal van het vuur af
Je hebt nu een simpele maar kruidige tomatensoep
TIP:Om er een steviger soep van te maken kun je.....
Bouillon i.p.v. water erbij doenSoepballetjes door doen van vers gehakt gemaakt
Geef er geroosterde baquette schijfjes bij met kruidenboter
Bron:Spelonca
0 reacties:
Een reactie posten