Suikervrije chocolademousse
Deze mousse is natuurlijk niet helemaal suikervrij
Er zit suiker in de chocolade
En wil je het zoeter kun je altijd nog wat suikervervanger mee laten draaien in de blender
Er zit suiker in de chocolade
En wil je het zoeter kun je altijd nog wat suikervervanger mee laten draaien in de blender
Ingredienten340 gram semisweet chocolade chips (of gehakte chocolade)
4 eieren (kamertemperatuur)
2 theelepels vanille extract of cognac of grand marnier)
1 snufje zout
225 gram sterke koffie (kokend heet)
Bereiden:
De eieren moeten kamertemperatuur wezen
En de koffie echt kokend heet
Anders mislukt het blenden
De chocolade smelt dan niet en de textuur blijft korrelig
En de koffie echt kokend heet
Anders mislukt het blenden
De chocolade smelt dan niet en de textuur blijft korrelig
Doe de chocolade in de blender
Doe hierop de eieren en de vanille extract of likeur
Voeg snufje zout toe
Zet de blender aan
Als alles lekker draait het kleine dopje van de blender halen
En giet langzaam de hete koffie erbij
Mix voor een minuut of zo tot het een gladde massa is
Het volume word ook meer
Intussen de glazen neerzetten waar de mousse in moet
Giet de mousse in de glazen en laat beetje ruimte over van boven
Zet in de koelkast voor 3 a 4 uur
Voor het serveren uit de koelkast halen
Garneer met flinke dot slagroom en chocolade krul
Garneer met flinke dot slagroom en chocolade krul
0 reacties:
Een reactie posten