Geroosterde Aardappeltjes
Wie lust ze nu niet.....
Die lekkere knapperige aardappeltjes
Heerlijk bruin gebakken aan de buitenkant
En het lekkerst zijn ze gebakken in ganzenvet
Geen gegriezel want het is niet yakkie....Integendeel
Veel lekkerder dan gebakken in olie of boter
Het geeft een subtiele smaak aan de aardappeltjes
Ik bestel ganzenvet bij Smokey All....
Je kunt er ook heerlijke gerookte knoflook bestellen
Echt de moeite waard om eens op hun website te kijken
Geroosterde Aardappeltjes
Ingredienten:
3 pond aardappelen
1/4 cup ganzenvet
1 en 1/2 theelepel zout
1 theelepel peper
3 knoflookteentjes (uit de knijper)
2 eetlepels gehakte rozemarijnblaadjes
Bereiden:
Verwarm de oven tot 200 graden celsius
Maak de aardappels schoon en snij ze in kwarten
Doe in een kom het eendevet,zout en peper, knoflook en de rozemarijn
Hussel het goed door
Doe de schoongemaakte aardappels erbij en hussel door elkaar
Zorg dat de aardappels bedekt zijn met het mengsel
Leg alle aardappeltjes op een bakblik in 1 laag
Rooster de aardappeltjes in de oven (45 minuten tot 1 uur) tot ze bruin zijn
Draai de aardappeltjes 2 keer om tijdens het bakken
Haal ze uit de oven en serveer ze heet op een schaal
Maak de aardappels schoon en snij ze in kwarten
Doe in een kom het eendevet,zout en peper, knoflook en de rozemarijn
Hussel het goed door
Doe de schoongemaakte aardappels erbij en hussel door elkaar
Zorg dat de aardappels bedekt zijn met het mengsel
Leg alle aardappeltjes op een bakblik in 1 laag
Rooster de aardappeltjes in de oven (45 minuten tot 1 uur) tot ze bruin zijn
Draai de aardappeltjes 2 keer om tijdens het bakken
Haal ze uit de oven en serveer ze heet op een schaal
Lekker met een salade en kip en appelmoes....
0 reacties:
Een reactie posten