Gebakken Camembert met Honing en Tijm
Dit is ook al zo`n klassieker.....
Zo klaar en dan om de tafel en gezellig dopen
Het is bijna kaasfondu....maar dan anders :-)
Maar ook tussen de middag even als lunch
Groene salade en stokbrood erbij en je bent klaar....
Ingredienten
1 camembert in spanen doosje
1 knoflookteentje1 theelepel verse tijm blaadjes
2 eetlepels honing
zeezout (naar smaak)
Bereiden:
Warm de oven voor op 200 graden
Haal de kaas uit het doosje en haal de verpakking van het kaasje afNeem een stuk aluminium folie en bekleed het spanen doosje hiermee
Leg de kaas in het doosje
Snij met een scherp mes een kruis aan de bovenkant van het kaasje
Gebruik een lepel of je vingers om de knoflook in de opening te duwen
Leg de tijmblaadjes bovenop de kaas en druppel de honing erover
Snufje zout erover en vouw de folie over het kaasje dicht
Plaats het spanen doosje met de kaas op een bakblik in de oven
Laat het 10 a 12 minuten in de warme oven (of tot de kaas gesmolten is)
Haal uit de oven en serveer direct met baquette,crackers en fruit.
2 reacties:
Ojee....ik moet nodig een boterhammetje eten!! Hier krijg ik echt honger van Jeanne!
Een lekker receptje voor de zaterdagavond,lijkt me.Want dan eten we meestal een aangeklede boterham, als je begrijpt wat ik bedoel!!
Ik ga het eens noteren.
Groetjes en geniet van het zonnetje!! Is ons beloofd, tenslotte!!!
Ja erg he Thea
Je krijgt gelijk trek
Ik ga lekker de tuin in.
Lekker genieten
Fijne dag. :-)
Een reactie posten