Gebakken Lever met Ui en Appel
De een gruweld ervan en een ander vind het lekker
Lever.....vroeger toch vrij veel gegeten...
Ik hoor bij de groep die het lekker vind
Kalfslever en kippenlevertjes zijn zacht van structuur
Varkens en runderlever zijn stugger
Voor dit recept is kalfslever erg lekker
Maar kippelevertjes zijn ook prima
Maak ze wel goed schoon
Ik gebruik een schaar om membraampjes en ongerechtigheid eraf te knippen
Voorzichtig schoon spoelen en deppen met keukenpapier
En de lever kan bereid worden
Ingrediënten :
500 gram kalfslever in plakken gesneden
2 eetlepels bloem 50 gram boter
100 gram ontbijtspek in plakjes
2 uien
2 appels
citroensap
1dl witte wijn
zout en peper
Bereidingswijze :
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken. Besprenkel de appelplakken met wat citroensap.
Wentel de plakken lever door de bloem.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken lever rondom bruin en gaar (ca 10 minuten)
Haal dan de plakken lever uit de pan,
leg ze op een schaal, bestrooi ze met wat peper en zout en houd de lever warm.
Bak in een droge koekenpan de plakjes spek krokant.
Bak in de achter gebleven bakboter van de lever de uien en appels rondom lichtbruin en zacht.
Haal ze uit de pan
Voeg de wijn toe en roer alle aanbaksels los.
Schep de uien en appels over de lever en leg er de plakjes spek bovenop.
Geef de saus er apart bij
0 reacties:
Een reactie posten