Koninklijke Gehakt Ballen
Franz Joseph 1, keizer van Oostenrijk,
Koning van Hongarije en echtgenoot van Sissi
Koning van Hongarije en echtgenoot van Sissi
Was een ouwe snoeper en hij hield er ook een maitresse op na.
Uit het bewaard gebleven kookschrift van deze dame (Katharina Schratt)
Komen deze gehakt ballen waar de keizer gek op was.
Uit het bewaard gebleven kookschrift van deze dame (Katharina Schratt)
Komen deze gehakt ballen waar de keizer gek op was.
Als deze dame voor Franz Joseph iets te eten bereidde
Kwamen steevast deze gehaktballetjes te voorschijn
Hij at ze graag.....
Ingredienten:
750 gram zeer fijn gemalen kalfs gehakt
2 boterhammen zonder korst
2 eieren
boter
nootmuskaat
1 eidooier
scheutje melk
Bereiden:
Doe het gehakt in een kom
Gehakt van de slager is nog te grof,maal dit nog eens met gehaktmolen of foodprocessor.
Doe de bammetjes even in het water en knijp ze uit
Smelt een klontje boter in de koekepan
Bak hierin de gescheurde boterhammetjes en de eieren
Roer onder het bakken goed door zodat er een soort roerei ontstaat
Laat dit afkoelen
Doe dit bij het gehakt met de kruiderij en meng het goed door
Volgens de antieke Oostenrijkse methode ging de massa nog eens door een zeef
Maar mag nu met foodprocessors
Doe de dooier en scheutje melk bij
Hussel alles en maak er balletjes van (grootte golfballetje
Kook een pan met water (zout toevoegen)
Houd het water tegen de kook aan
kook hierin de balletje gehakt ca 8 minuten
Haal ze met schuimspaan uit de pan en laat ze even op keukenpapier uitlekken
Gehakt van de slager is nog te grof,maal dit nog eens met gehaktmolen of foodprocessor.
Doe de bammetjes even in het water en knijp ze uit
Smelt een klontje boter in de koekepan
Bak hierin de gescheurde boterhammetjes en de eieren
Roer onder het bakken goed door zodat er een soort roerei ontstaat
Laat dit afkoelen
Doe dit bij het gehakt met de kruiderij en meng het goed door
Volgens de antieke Oostenrijkse methode ging de massa nog eens door een zeef
Maar mag nu met foodprocessors
Doe de dooier en scheutje melk bij
Hussel alles en maak er balletjes van (grootte golfballetje
Kook een pan met water (zout toevoegen)
Houd het water tegen de kook aan
kook hierin de balletje gehakt ca 8 minuten
Haal ze met schuimspaan uit de pan en laat ze even op keukenpapier uitlekken
Met spinazie en aardappelpuree
0 reacties:
Een reactie posten