Warme Dadelpudding met Butterscotch Saus
Ingrediënten
Voor de dadelpudding:
350 gram dadels zonder pit
50 gram boter
175 gram witte basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille essence
175 gram bloem
1 theelepel zuiveringszout
Dadelpudding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een pan met 600 ml water op het vuur.
Voeg de dadels toe en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
Pureer ze licht tijdens het koken.
Laat het mengsel afkoelen in de koelkast.
Dit om schifting te voorkomen tijdens de verdere bereidingswijze.
Mix de boter en de basterdsuiker in de keukenmachine tot een gladde massa.
Klop de eieren los en voeg deze toe.
Meng de afgekoelde dadels hier doorheen, voeg de vanille essence toe en mix met een staafmixer alles tot een gladde massa.
Zeef de bloem boven de massa en voeg het zuiveringszout toe.
Mix nogmaals tot een gladde massa.
Leg het bakpapier in de ovenschaal en giet het mengsel hierin.
Zet de pudding in de oven en laat het in ongeveer 30 minuten garen.
Je kunt checken of de pudding gaar is door er met een mes in te steken.
Blijft er niets aan het mes plakken dan is de pudding gaar.
Laat de pudding even afkoelen.
.Garnering:
Snijd puntjes van de dadelpudding.
Leg een stukje op het bord.
Giet wat van de butterscotchsaus om de dadelpudding heen en bestrooi alles met wat poedersuiker.
Tip:
Je kunt ook 4 vormpjes gebruiken voor de dadelpudding
Gebruik dan rammekins en vet ze in voor het puddingmengsel erin gaat
0 reacties:
Een reactie posten