Gegrilde Makreel met Sinaasappel en Peterselie
Een simpel visje waar je veel mee kunt varieren is makreel
Gerookt, gestoomd,gebakken,gekookt,
Alle manieren van bereiden past prima bij de makreel
Gegrilde makreel is ook niet te versmaden (vind ik)
De sinaasappel geeft er net weer even een ander smaakje aan
Ingredienten:
1 verse makreel,schoongemaakt
1 handje platte peterselie met de steeltjes
2 sinaasappel schijfjes
Sap van 1/4 sinaasappel
zout en peper
Olijfolie
2 sinaasappel schijfjes
Sap van 1/4 sinaasappel
zout en peper
Olijfolie
Bereiden:
Zet de grill aan
Snijd de makreel in aan beide kanten
Leg de vis op een bakplaat die is bekleed met bakpapier
Vul de buik van de vis met peterselie en de sinaasappel schijfjes
Druppel het sinaasappelsap erover en de olijfolie
Kruid verder met zout en peper
Grill de makreel ca 10 minuten aan elke kant
Kijk of de vis goed gaar is
Serveer ze met een sinaasappelschijfje(of citroen)
Snijd de makreel in aan beide kanten
Leg de vis op een bakplaat die is bekleed met bakpapier
Vul de buik van de vis met peterselie en de sinaasappel schijfjes
Druppel het sinaasappelsap erover en de olijfolie
Kruid verder met zout en peper
Grill de makreel ca 10 minuten aan elke kant
Kijk of de vis goed gaar is
Serveer ze met een sinaasappelschijfje(of citroen)
0 reacties:
Een reactie posten