Gemarineerde Olijven a la Provence
Olijfjes worden hier ook veel gebruikt
In de pasta en op de pizza en in sommige salade`s
En ook om zo op te snoepen
En onze Grumpy is gek op olijven
Hij ruikt het al van verre
Ook als hij buiten is komt ie al aanhollen
Eerst lekker rollen ermee
(Dan is ie mals natuurlijk ;-)
En dan opeten en bedelen om de volgende olijf
Dit receptje voor Provencaalse olijven is ook erg lekker
Voor zwarte olijven
Ingredienten:
1 knoflookteentje (fijn gehakt)
1 eetlepel honing
1 en 1/2 eetlepel provencaalse kruiden
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
120 gram zwarte olijven
vers gemalen peper
1 eetlepel honing
1 en 1/2 eetlepel provencaalse kruiden
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
120 gram zwarte olijven
vers gemalen peper
Bereiden:
Mix de knoflook, honing, peper, azijn samen in een kom tot de honing is opgelost
Roer de provencaalse kruiden erdoor en de olijfolie
Als alles goed vermengd is de olijven toevoegen
Zet weg om minstens 2 uur te marineren
Roer de provencaalse kruiden erdoor en de olijfolie
Als alles goed vermengd is de olijven toevoegen
Zet weg om minstens 2 uur te marineren
Voor Groene olijven
Ingredienten:
1 knoflookteentje (fijn gehakt)
1/4 eetlepel honing
1 en 1/2 eetlepel provencaalse kruiden
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
120 gram groene olijven
vers gemalen peper
1/4 eetlepel honing
1 en 1/2 eetlepel provencaalse kruiden
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
120 gram groene olijven
vers gemalen peper
Bereiden:
Mix de knoflook, honing, peper, azijn samen in een kom tot de honing is opgelost
Roer de provencaalse kruiden erdoor en de olijfolie
Als alles goed vermengd is de olijven toevoegen
Zet weg om minstens 2 uur te marineren
Roer de provencaalse kruiden erdoor en de olijfolie
Als alles goed vermengd is de olijven toevoegen
Zet weg om minstens 2 uur te marineren
Bron: Gourmantineblog
0 reacties:
Een reactie posten