.
Hachee.....ook weer zo`n winters stoofpotje
Bij mijn moeder en oma stond het vanaf vroeg in de middag op het oliestel
Het hele huis rook naar het gebraden vlees en de uien
Ik heb ook nog op een oliestelletje m`n bouillonnetjes getrokken
En het vlees laten sudderen
Tegenwoordig gebruik ik de slowcooker
Wat een luxe...
Je gooit alle ingredienten erin en laat het de hele dag sudderen op laag
En als je thuis komt
Mmmmmmm heerlijk
Alleen de aardappeltjes en rode kool of rijst hoefde alleen gekookt te worden.
Niet verder vertellen......maar ik nam dan al een voorproefje
Klein beetje hachee en daar doopte ik een boterham in
Als kookster moet je even proeven toch? :-)))
Hachee
Ingredienten
2 pond rib-runderlappen
50 gram roomboter
5 grote uien
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 eetlepels rode-wijnazijn
11/2 eetlepel appelstroop
2 blokje vleesbouillon
plak ontbijtkoek van ca. 11/2 cm dik
Bereiden:
Snipper de uien en fruit deze in de boter op laag vuur in ca. 5 minuten
Dep het vlees droog en snijdt het in blokjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout en meng goed
Doe boter in een pan en laat bruinen en doe dan het vlees erin
Bak het vlees rondom mooi bruin.
Voeg nu 500 ml water, het boullionblokje, laurierblaadjes, de kruidnagels, rode wijn azijn en appelstroop toe.
Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
Zet het vuur laag
En stoof de hachee in circa 2 uur gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee om zo de saus te binden.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het laurierblad en de kruidnagel eruit.
Lekker met rijst of aardappelpuree en rode kool
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten