Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Hachee

.


Hachee.....ook weer zo`n winters stoofpotje
Bij mijn moeder en oma stond het vanaf vroeg in de middag op het oliestel
Het hele huis rook naar het gebraden vlees en de uien
Ik heb ook nog op een oliestelletje m`n bouillonnetjes getrokken
En het vlees laten sudderen
Tegenwoordig gebruik ik de slowcooker
Wat een luxe...
Je gooit alle ingredienten erin en laat het de hele dag sudderen op laag
En als je thuis komt
Mmmmmmm heerlijk
Alleen de aardappeltjes en rode kool of rijst hoefde alleen gekookt te worden.
Niet verder vertellen......maar ik nam dan al een voorproefje
Klein beetje hachee en daar doopte ik een boterham in
Als kookster moet je even proeven toch? :-)))

Hachee
Ingredienten
2 pond rib-runderlappen
50 gram roomboter
5 grote uien
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 eetlepels rode-wijnazijn
11/2 eetlepel appelstroop
2 blokje vleesbouillon
plak ontbijtkoek van ca. 11/2 cm dik

Bereiden:
Snipper de uien en fruit deze in de boter op laag vuur in ca. 5 minuten
Dep het vlees droog en snijdt het in blokjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout en meng goed
Doe boter in een pan en laat bruinen en doe dan het vlees erin
Bak het vlees rondom mooi bruin.
Voeg nu 500 ml water, het boullionblokje, laurierblaadjes, de kruidnagels, rode wijn azijn en appelstroop toe.
Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
Zet het vuur laag
En stoof de hachee in circa 2 uur gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee om zo de saus te binden.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het laurierblad en de kruidnagel eruit.

Lekker met rijst of aardappelpuree en rode kool

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten