.
We waren gisteren een beetje aan het rondtoeren
Op weg naar onze groenteman
Vragen of er nog tuinbonen waren.....
Helaas....de tijd van tuinbonen is over
Af en toe word er nog wel eens wat op de veiling aangeboden
Maar dat is weinig en vaak zijn de bonen erg hard
Het werd dus iets anders voor de avondmaaltijd.
Wat ik wel heb meegenomen waren portobello`s
Heerlijk als een voorafje
Ik was dus hebberig en nam er 4 mee.
Je kunt de portobello`s in stukjes snijden en bakken in een recept
Maar dat vind ik zonde van deze knotsen onder de paddestoelen
Vullen met simpele dingen en dan in de oven of grill
Hier is mijn receptje voor gevulde Portobello`s....
Gevulde Portobello`s a la Jeanne
Ingredienten:
4 Portobello`s
Bosuitje (fijn gehakt
1 eetlepel peterselie (fijn gesneden)
1 eetlepel witte wijn
1 teentje knoflook
200 gram zachte geitenkaas
2 oude boterhammen
boter
peper en zout
Tabasco (optioneel)
Bereiding:
Doe de boterhammen in de oven en rooster het tot het brood hard aan voelt
Maak er kruimels van (in foodprocessor of met deegroller)
Zet even opzij
Haal de steeltjes van de Portobello
Snijd ze fijn en vermeng ze met het uitje,peterselie, knoflook, de wijn en de geitenkaas
Breng op smaak met peper en zout
(hou je van pittig doe er dan een druppeltje tabasco door)
Smeer de Portobello in met olijfolie
Zet ze met de bolle kant op een bakplaat
Vul de Portobello`s met het kaasmengsel en strooi er de broodkruim over
Doe op iedere Portobello een vlokje boter
Zet ze in de oven (200 graden) voor ca 10 minuten
Serveer ze warm met een salade en stokbrood
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten