.
We wonen hier aan de rand van het fruitgebied
En op het moment staan er weer langs de weg kraampjes bij telers
Aardbeien en kersen en bessen volop
Ik verheug me dan op het plezier om weer allerlei jammetjes en chutney`s te maken
Maar met z`n 2tjes gebruik je geen pottenvol jam natuurlijk
En je wil ook wel eens een ander smaakje.....
Bij Prudence Pennywise kwam ik dit recept tegen
Rabarber/Aardbeienjam
Heel makkelijk te maken en verbazend lekker
Ik ben niet zo op rabarber, maar m`n man wel
Dus ik dacht laat ik deze jam eens proberen
En het is echt waar wat Pru schreef
Het is super lekker en is ook lekker in yoghurt,op ijs en vla of pudding
Dus wat let jullie om het ook te proberen.
Op de foto hierboven zien jullie mijn brouwsel
Have fun........
Rabarber Aardbeienjam
Ingredienten:
3 kopjes suiker
5 kopjes schonngemaakte en gesneden rabarber
1 pakje gelatine pudding (aardbeien)
Doe de suiker en de rabarber in een grote kom
Roer de suiker erdoor en dek af met huishoudfolie
Laat de hele nacht staan
Volgende dag de rabarber met het suiker in een pan doen
Breng aan de kook en laat het voor 10 a 12 minuten koken
Doe de gelatine pudding erbij en roer goed door
Schep de jam in goed schoon gemaakte potjes en draai de deksel erop
Laat koud worden
Lekker op brood en op griekse yoghurt
23 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten