.
Ze zijn er nog....verse aardbeien
Nog even ervan smullen
Heeeeeerlijk.......
Aardbeien Shortcake
Ingredienten
1 kg aardbeien
70 g suiker
Voor het deeg:
50 g boter
100 g kwark
130 g suiker
snufje zout
1 ei (m)
320 g bloem
4 tl Dr. Oetker Backin
100 ml zure room
Om te bestrijken:
50 g boter
Voor de vulling:
500 ml slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el gezeefde poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200C
Maak de aardbeien schoon en snij in plakjes.
Leg een paar aardbeien apart voor decoratie van de shortcake.
Doe de overige aardbeienplakjes in een vergiet en bestrooi ze met suiker.
Doe de boter en de kwark in een mengkom.
Mix het geheel met een mixer op de hoogste stand.
Voeg beetje bij beetje de suiker en zout toe.
Mix totdat het een samenhangend, egaal beslag is.
Voeg het ei toe en mix het nog een halve minuut.
Zeef de bloem met het bakpoeder.
Voeg afwisselend zure room en het bloemmengsel toe, terwijl het deeg gemixt wordt op de middelste stand.
Doe het deeg in een ingevette springvorm en druk het plat.
Smelt de boter en bestrijk het deeg met een dun laagje boter.
Schuif de springvorm op een rooster in de oven.
Prik na 20 minuten even met sateprikker in de cake
Komt het er schoon uit dan is de cake klaar
Verwijder na het bakken de springvorm en laat de shortcake afkoelen op een rooster.
Snijd de taart na het afkoelen doormidden.
Leg de onderste helft op een gebaksschaal.
Meng voor de vulling de slagroom met vanillesuiker, poedersuiker en Klopfix.
Klop de slagroom stijf.
Bestrijk de bodem met tweederde van het roommengsel.
Leg daarboven op tweederde van de aardbeien.
Leg de bovenste helft van de taart er op en druk het zachtjes aan.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en leg de laatste aardbeien op de shortcake.
Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
23 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten