.
Ingelegde Citroenen.
Toen ik nog een klein meisje was, kwam er op zondag altijd een zuurkar door de straat
Het was er altijd druk met de verkoop van uitjes en augurken
Ik mocht ook wel eens met het schaaltje naar beneden
Want je kreeg van de meneer van de zuurkar altijd een augurkje om zo op te eten
Soms had de zuurman ook ingelegde citroenen
En pekelbommen
Daar was ik echt verzot op.
Dat zoute van de augurken....ik vind het nog lekker
Ingelegde citroenen heb ik al heel lang niet gegeten
En nu vond ik het recept hiervoor op internet
Hoera.....dat ga ik van de week maken als ik de biologische citroenen kan vinden
En anders even bestellen bij mijn groentemannetje....
Ingredienten:
8 a 10 biologische citroenen
1/2 kop zeezout (meer als het nodig is)
Vers citroensap (als het nodig is)
Grote glazen potten met deksel (gesteriliseerd)
Om te kruiden:
Korianderzaadjes, kruidnageltjes, peperkorrels, kaneelstokje en chilipepertjes
Bereiden:
Boen de citroenen schoon
Snij aan de boven en onderkant een klein stukje af
Snij nu de citroenen van boven inkwarten in, maar niet helemaal door
Ze zitten nog aan elkaar vast
Haal voorzichtig de citroenen iets uit elkaar en smeer goed in met zout
Smeer de buitenkant ook met zout in
Doe de citroenen in de glazen pot
Druk er goed opzodat het sap vrij komt
De citroenen moeten onder staan
Doe de kruiden erbij
Zet even opzij voor een paar uur
Druk hierna de citroenen nog een keer uit en doe er nog een paar lepels zout op.
Doe de deksel erop en zet de pot weg bij kamertemperatuur
Draai de pot af en toe op zijn kop
Na 3 weken zijn ze klaar voor gebruik
Zet de pot in de koeling
TIP:
Als je de citroenen gebruikt haal ze met houten lepel uit de pot.
Je kunt de citroen voor gebruik afspoelen en de pitjes verwijderen
Word veel gebruikt in oosterse gerechten.
0 reacties:
Een reactie posten