Zalmburgers
Ingredienten:
Voor de burgers:
1 pond zalm zonder graat
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels citroen rasp
2 eetlepels bieslook ( fijn gesneden)
2 eetlepels peterselie (gesneden)
2 eetlepels rode ui (fijn gesneden)
2 eieren
2/3 cup amandelbloem
1/4 theelepel peper en zout
Tartar Saus
½ cup mayonnaise (zie hieronder)
2 theelepels citroensap
1 eetlepel peterselie (fijn gehakt)
1 eetlepel dille (fijn gehakt)
1 eetlepels bieslook (fijn gesneden)
1 augurk (fijn gehakt)
Mayonnaise:
1 ei
2 theelepels citroensap
zout
¾ cup olijfolie
Om te garneren:
½ rode ui (in dunne schijven)
2 tomaten (dun gesneden)
1 krop sla ( schoon gemaakt en gewassen)
Bereiden:
Snij de zalm in stukken en doe ze in de keukenmachine
Gebruik de pulsknop een paar keer zodat je een grof gehakte massa heeft
Doe in een kom
Voeg de andere ingredienten toe en gebruik je (schone) handen om alles te mixen
Alles moet goed gemengd zijn
Verdeel het mengsel in 7 balletjes en maak ze een beetje plat.
(niet te plat anders rollen ze uit elkaar)
Bak de burgers in ca 4 minuten per kant in een koekenpan met heel weinig olie
(of op de grillpan)
Bak ze goudbruin en gaar.
*~*~*
Doe de ingredienten voor de mayonaise in een kom en mix alles goed door,
tot je een mooie mayonaise hebt
Doe de helft van de mayonaise in een kom
Voeg de ingredienten voor de tartaarsaus toe en roer alles goed door
Proef of het goed op smaak is voeg anders meer zout of peper toe.
Serveer de burgers op een slablad en garneer met de tomaat en ui en een lepel tartaarsaus.
Je kunt de burgers natuurlijk ook op een broodje serveren
Doe dan een beetje sla op het broodje en hier de burger op met de garnering
0 reacties:
Een reactie posten