Gemakkelijke Pesto
Pesto is zo gemaakt en veel lekkerder dan kant en klaar gekochte pesto
Lekker op een toastje, stokbroodje, schepje door de soep of met pasta
Het smaakt overal wel bij.....
Ingredienten:
2 knoflookteentjes
snufje zout
1/4 cup pijnboompitjes
1/2 cup parmezaanse kaas
1 theelepel citroenrasp
2 cups basilicum
1/2 cup olijfolie
Bereiden:
Doe de knoflook met zout in de foodprocessor of keukenmachine
Pulse tot het fijn gehakt is
Voeg de pijnboompitjes toe
Puls nog eens 3x
Voeg de parmezaanse kaas toe met citroenrasp
Pulse nog een keer tot het goed vermengd is
Voeg basilicum en olie toe.
Draai tot een mooie saus
Maak met een spatel de randen schoon en draai alles nog even door
Doe de pesto in een luchtdichte pot (jampotje of weckpotje)
Blijft in de koelkast een week goed.
zo lekkerrrrrr.....
0 reacties:
Een reactie posten