Kip en Asperges uit de Oven
Met deze kip/aspergeschotel eet je je vingers op.
En alles in 1 pannetje of schaal.
Het is ook erg lekker om een bol knoflook doormidden te snijden
en de helften tussen de kip in de schotel te leggen
De knoflook helften eruit halen als alles klaar is
Haal de knoflookpuree uit de helften en roer door het vocht.
Yummieeeeee
voor 3 personen:
Ingredienten:
3 kipfilets
220 gram aardappeltjes (in kwarten)
1 bosje groene asperges (schoon gemaakt)
Zout en Peper
1 theelepel suiker of honing
60 ml olijfolie
1 citroen ( de zeste en 2 eetlepels citroensap en citroenschijfjes)
2 knoflookteentjes (geraspt)
1 eetlepel Dijon mosterd
1 theelepel italiaanse kruiden
1/4 theelepel komijnpoeder
Vers bosje koriander (fijn gehakt en de fijne steeltjes ook gehakt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Vet een ovenschaal in met olie
Kruid de kipfilets met peper en zout
Leg de kipfilet in de ovenschaal
Roer de citroenzeste, sap, knoflook, mosterd, italiaanse kruiden, komijn en de helft van de koriander en suiker in een kom
Giet er langzaam onder roeren eem 1/4 cup olie in
Kruid af met zout en veel verse peper
Giet de saus over de kip en leg de asperges en aardappeltjes rond de kip
Leg op de kip de citroen schijfjes
Zet de schaal in de oven losjes afgedekt met folie
Na 35 minuten even checken of dekip en de aardappeltjes gaar zijn.
Haal de folie eraf en zet de schaal nog voor 5 minuten in de oven tot de randjes mooi knapperig zijn.
Strooi er de resterende koriander over.
Serveer direkt uit de oven.
0 reacties:
Een reactie posten