Andijvie.....
Een groente die ik echt tot mijn favorieten benoem
Lekker met aardappeltjes en een speklapje
Of als stamppot...
Met andijvie kun je echt een hoop
Kijk HIER op mijn website voor nog meer recepten
Vandaag hou ik het bij een andijvie salade
Simpel en lekker
Andijviesalade
Ingredienten
4 sneetjes witbrood, zonder korst
8 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
4 eieren
1 kropje andijvie
1 bakje cherrytomaten (250 g)
3 eetlepels witte-wijnazijn
Bereiding:
Snijd het brood in repen.
Schep het brood om met 2 eetlepels olie en de knoflook.
Bak het brood in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krokant en goudbruin.
Leg de croutons op een bord en strooi er zout en peper over, laat afkoelen.
Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en kook ze 5 minuten.
Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
Was en droog de andijvie en scheur de bladeren in grove stukken.
Halveer de cherry tomaten.
Klop in een kom 6 eetlepels olie met de azijn door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de andijvie en de tomaten over vier borden.
Leg er de eieren op.
Besprenkel met de dressing en verdeel er de croutons over.
TIP:Met gerookte reepjes kipfilet en geroosterde pijnboompitjes word het nog lekkerder....
Serveer met gebakken krieltjes
22 uur geleden
2 reacties:
Hoi jeanne,
Het ziet er heerlijk uit, ik zou eigenlijk net een boterhammetje gaan eten, dus je begrijpt......het water loopt me in de mond!!
Zijn de foto's ook van jezelf?? Ik vind het best moeilijk, om een gerecht mooi op de foto te krijgen.
Fijne week, groetjes van Thea
Ha Thea
Nee hoor...sommige foto`s haal ik van internet
Moet het wel een mooie foto wezen en kloppen met het recept
Sommige foto`s maak ik wel zelf
Maar ik vind het ook moeilijk om de gerechten goed te fliepsen...
Maar eens....voordat ik een jongetje ben...zal het wel lukken
Fijne dag nog
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten