Brusselse Wafels
Heerlijke traditionele Brusselse wafels die warm gegeten kunnen worden
Je hebt wel een wafelijzer nodig....
Koud zijn ze ook lekker met slagroom en vruchten
Ingrediënten:
6 gram gist
2 eieren
3½ dl melk
5 dl spuitwater
100 gram boter
1 eetlepel fijne suiker
500 gram cakemeel
snufje zout
slagroom
Bereiden:
Laat de melk lauw worden in een pannetje.
Laat in een andere, diepe pan de boter smelten (niet kleuren!).
Schenk er de lauwe melk en het spuitwater bij.
Klop de eieren los met een snuifje zout.
Doe ze bij het melkmengsel.
Strooi er de gezeefde bloem bij en klop met de garde tot een glad beslageen er geen klontertje meer te zien is.
Doe er de suiker bij.
Blijf stevig opkloppen.
Voeg er de gedroogde gist aan toe en roer glad met een houten lepel.
Laat het beslag, afgedekt met een keukenhanddoek, een halfuur rijzen op kamertemperatuur.
Bak de wafels in een heet wafelijzer.
Bestrijk voor de eerste bakbeurt het ijzer goed met boter.
Opdienen en afwerken met slagroom
TIP:
Je kan de slagroom ook zelf maken maar laat de kinderen gerust zelf spuiten met de bus.
Dat vinden ze veel leuker
Bron: Koken met Kids
0 reacties:
Een reactie posten