Aardappelsalade met Dille, Witte Wijn en Groene Appels
Van Aardappelsalade heb je vele recepten
De aardappelsalade van Dirk maak ik vrij veel
Maar deze van Martha Stewart is ook erg lekker
Lekker bij de lunch of bbq
Ingredienten:
750 gram fingerling aardappeltjes
Zout uit de molen
Peper uit de molen
2 sjalotjes (gesnipperd)
1/4 cup witte wijn
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels platte peterselie (fijn gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 groene appel (Granny Smith in blokjes)
Bereiden:
Was de aardappeltjes goed
Kook de aardappeltjes gaar in een pan met 2 theelepels zout(15 a 20 minuten)
Als de aardappeltjes gaar zijn het water eraf gieten
Als ze afgekoeld zijn om te pellen haal dan het velletje eraf (niet perse nodig)
Snij de aardappeltjes in stukjes.
Doe de sjalotjes, wijn, azijn en zout in een kom
mix alles goed door.
Doe de warme aardappeltjes erdoor
Schud alles om zodat de aardappeltjes goed zijn bedekt
Voeg de peterselie, dille en olie toe
Voeg zout en peper toe
Schud alles voorzichtig om
Doe de blokjes appel erbij en schep voorzichtig om
Serveer op kamertemperatuur
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten