foto: Mikkel Vang
Gegrilde Vis
Vis...ook lekker op de bbq....
En als het weer het niet toelaat om te bbqen,
kun je altijd nog de grill of grillpan gebruiken.
Gebruik voor dit recept een vis die in vlokken uit elkaar valt als ze gaar is
Schelvis of kabeljauw is ook voor dit recept te gebruiken.
Ingredienten:
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels zout
4 eetlepels olijfolie
1/4 cup koriander (fijn gehakt)
2 pond schoongemaakte zeebaars of red snapper (met vel eraan)
Citroenpartjes
Bereiden:
Roer alle specerijen door elkaar
Voeg de olie en koriander toe
Kerf de vis met een scherp mes in (vel kant)
Leg de vis in een schaal en smeer beide kanten van de vis met het kruidenmengsel in
Laat 30 minuten a 2 uur intrekken
Olie de grillpan lichtjes in en maak heet
Leg de vis erin met vel naar onder
Beweeg de vis niet voor 3 a 5 minuten tot de vis ondoorzichtig is.
Draai de vis dan om met hulp van een spatel
Grill de vis gaar ca 5 a 7 minuten meer
Leg de vis op een schaal en zet even opzij
Maak de vis fijner met een vork in hapklare stukken
Garneer met citroenpartjes en koriander takjes
Serveer direct of binnen een uur
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten