Verse Kruiden
Het gebruik van kruiden:
Vroeger werden kruiden vooral voor medicinale doeleinden gebruikt
Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken in de keuken als smaakmakers
Maar ook op andere plekken in huis kun je veel plezier hebben van kruiden
Met deze tips heb je ook binnen plezier van de kruidentuin.
Potpourri
Een potpourri is een mengsel van gedroogde bloemblaadjes en kruiden.
Je kunt het zelf maken (nog leuk ook)van bijvoorbeeld rozen, tijm, rozemarijn en kamille.
Meng alles door elkaar en leg het in een decoratieve schaal.
Voor verschillende soorten Potpourri klik HIER
Bouquet garni
Een kruidenboeketje, of bouquet garni, geeft smaak aan soepen en allerlei stoof- en sudder- gerechten.
De klassieke combinatie bestaat uit peterselie, tijm en laurier.
Maar je kunt zelf favoriete variaties bedenken.
Voeg een bouquet garni altijd in het begin van de kooktijd aan het gerecht toe.
Kruiden drogen
Als je kruiden wil drogen, oogst ze dan voor dat ze bloeien
Het liefst ‘s ochtends, als de dauw verdwenen is.
Je kunt kruiden op vier manieren drogen:
Aan de lucht:
Bind de kruiden in losse bosjes en hang ze op een warme, droge en goed geventileerde plaats.
Laat ze niet langer dan twee weken hangen.
Na het drogen bewaar je de afgeritste blaadjes in hermetisch afsluitbare potten.
In de oven:
Spreid de kruiden uit op een met aluminium bedekte bakplaat en droog ze in de oven op de laagste stand.
Of maak bosjes van de kruiden zoals peterselie en selderij en hang ze over een rek
Zet het rek boven in de oven en laat de bosjes hangend drogen
In de magnetron:
Strooi de afgehaalde blaadjes op keukenpapier en droog ze op de hoogste stand in de magnetron.
Reken op zo’n 4 minuten bij een magnetron van 650 Watt.
Gebruik van gedroogde kruiden minder dan van verse, want de smaak is sterk geconcentreerd.
De Dehydrator
De voedsel Dehydrator geeft je de mogelijkheid om veel verschillende producten op een eenvoudige manier te drogen.
De ingebouwde ventilator maakt het drogen van voedsel, zoals paddestoelen, kruiden, fruit of groenten zeer efficiënt.
De voedingsdroger is uitgerust met vijf grote droogbakken die je kunt gebruiken om de ingrediënten in lagen te regelen.
Je kunt de intensiteit van dehydratatieproces kiezen dankzij de temperatuurregeling waarmee de droger is uitgerust.
De dehydrator hierboven heeft....
5 bakken
Temperatuurregelingsregeling
geluidsarm
Ingebouwde ventilator
Beveiliging tegen oververhitting
Kruiden invriezen
Sommige kruiden, zoals basilicum, peterselie en dragon, verliezen hun smaak als je ze droogt.
Je kunt ze beter invriezen.
Tip:
Hak ze fijn en verdeel ze over een vorm voor ijsblokjes.
Dan heb je altijd kant-en-klare porties bij de hand.
Ingevroren kruiden zijn niet geschikt als garnering, maar uitstekend te gebruiken om mee te koken.
TIP:
Voor meer kruiden informatie en recepten klik HIER
De titel zegt het al....het ultieme boek over kruiden...
Het kweken, gebruik en bewaren word erin uit de doeken gedaan
Een aanrader....Ik heb dit boek van Dirk gekregen en ben er reuze blij mee.
Er staat werkelijk van alles in.
Bron:Informatie heb ik van het internet gehaald
0 reacties:
Een reactie posten