Geglazeerde Bietjes en Worteltjes met Ui
Een van de groente`s waar je me wakker voor kunt maken is bietjes
Ik eet ze meestal als een salade
Heerlijk.... en met uitje en geitekaas erdoor is het helemaal smullen
Maar deze geglazeerde bietjes is ook de moeite waard
Lekker met aardappelpuree en een steak
Dit receptje is voor 2 personen
Lekker met aardappelpuree en steak
Verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen
Ingredienten:
2 rode uien (geschild en in kwarten)
12 worteltjes (schoongemaakt en geblancheerd )
2 bietjes (gekookt en in kwarten)
handje platte peterselie
4 knoflookteentje (in de schil)
zout en peper
scheut olijfolie
Voor de glazing:
1 & 1/2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
2 theelepels lichtbruine suiker
2 eetlepels honing
1 theelepel citroensap
zwarte peper (uit de molen)
Doe alle ingredienten voor de glazing in een kom
Hussel alles goed door
Is het te dik....? doe er dan nog een heel klein beetje olijfolie door.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius, gasmerk 6
Doe de ui in een oven schaal met de peterselie en de knoflook
Voeg de olijfolie en zout toe
Mix alles goed door zodat de ui een olielaagje krijgt
Zet de schaal in de oven en rooster de ui ca. 15 minuten
Draai de ui om en zet nog 15 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en doe de worteltjes en bietjes erbij
Husel alles goed door
Bedruip alles met de glazing
Zet de schaal in de oven voor ca. 20 minuten
Hussel halverwege de groente even om....
Prik met een mes in de wortel om te kijken of ze gaar zijn.
Serveren:
Verdeel de groente`s en de knoflook met de glazing over 2 borden
Geef er aardappelpuree en steak of een geroosterde kippenbout bij.
Bron: A Gluc of Oil
0 reacties:
Een reactie posten