Aardbeien Cream Cheesecakes in een Glas
(voor 6 glazen (jam)potjes)
Wat een leuk gezicht....
Leuke of aparte jampotjes waar je een dessert in serveert
Met een koordje erom en een bloempje maak je daar iets feestelijks van
Ook in de inhoud is natuurlijk een lust voor het oog
En dan heb ik het nog niet over de smaak
Deze leuke potjes kwam ik tegen op het bloggie van Linda van Bubble and Sweet
Ook leuk te maken met ander fruit, b.v. blauwe of bosbessen
Ingredienten:
500 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1/2 cup kristal suiker
1 ei (kamertemperatuur)
1/4 cup slagroom
1 theelepel vanilla extract
250 gram aardbeien
Extra geklopte slagroom voor serveren
6 schone glazen jampotjes
(of gebruik capcakevormpjes in een muffinbakblik en doe ze na het bakken in een glas)
Verwarm de oven tot ca.140 C
Bereiden:
Klop de cream cheese en suiker luchtig en klontvrij
Voeg de slagroom toe en mix tot alles goed vermengd is
Zet de mixer op lage snelheid en voeg het ei en de vanille extract toe
Schep het mengsel in hittebestendige glazen (jam)potten
Zet in de oven en laat bakken voor ca 25 minuten
Laat afkoelen tot kamertemperatuur,
en zet ze dan in de koelkast voor een paar uur
Maak de aardbeien schoon en pureer de helft van de aardbeien
Snij de andere helft in plakjes of stukjes
Hussel ze door elkaar (met suiker indien nodig)
Verdeel het aardbeimengsel over de (jam)potten
Spuit er wat geklopte slagroom op en strooi er wat gekleurde sprinklers over
Of zet er een hele aardbei bovenop
Bron: Bubble and Sweet
De mooie foto`s komen ook van Linda`s Blog
0 reacties:
Een reactie posten