Semifreddo met Espressosaus
Een heerlijk luchtig dessert
Geen ijs en geen mousse
Het is gewoon lekker luchtig en ijskoud
Er komt geen ijsmachine aan te passen
Hier eet je echt je vingers bij op.......
Ingrediënten:
1 vanillestokje
400 ml slagroom
8 eetlepels suiker
250 gram mascarpone
150 gram pure chocolade, grof gehakt
8 lange vingers
200 ml sterke koffie of espresso, heet
Bereiden:
Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Klop de slagroom stijf met het vanillemerg en 5 eetlepels suiker.
Roer de mascarpone in een grote kom goed los.
Voeg 100 gram chocolade toe,
Verkruimel de lange vingers boven de kom
en spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.
Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.
Bekleed de vorm met vershoudfolie.
Laat de folie ruim over de rand hangen.
Schep het mascarponemengsel erin en laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven.
Neem de semifreddo met behulp van de vershoudfolie uit de vorm.
Roer de rest van de suiker door de hete koffie.
Snijd de semifreddo in stukken, verdeel deze over 8 borden en strooi de rest van de chocolade erover.
Schenk aan tafel de hete koffie erover, zodat het dessert een beetje begint te smelten.
Bron: A.H 3 - 2009
0 reacties:
Een reactie posten