Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




SemiFreddo met Espressosaus


Semifreddo met Espressosaus 

Een heerlijk luchtig dessert
Geen ijs en geen mousse
Het is gewoon lekker luchtig en ijskoud
Er komt geen ijsmachine aan te passen
Hier eet je echt je vingers bij op.......


Ingrediënten:

1 vanillestokje
400 ml slagroom
8 eetlepels suiker
250 gram mascarpone
150 gram pure chocolade, grof gehakt
8 lange vingers
200 ml sterke koffie of espresso, heet


Bereiden:

Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Klop de slagroom stijf met het vanillemerg en 5 eetlepels suiker.
Roer de mascarpone in een grote kom goed los.
Voeg 100 gram chocolade toe,
Verkruimel de lange vingers boven de kom
en spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.
Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden.
Bekleed de vorm met vershoudfolie.
Laat de folie ruim over de rand hangen.
Schep het mascarponemengsel erin en laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven.
Neem de semifreddo met behulp van de vershoudfolie uit de vorm.
Roer de rest van de suiker door de hete koffie.
Snijd de semifreddo in stukken, verdeel deze over 8 borden en strooi de rest van de chocolade erover.
Schenk aan tafel de hete koffie erover, zodat het dessert een beetje begint te smelten.

Bron: A.H 3 - 2009

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten