Mosterd met Kruiden
Soms is het zo leuk om recepten te maken die je anders kant en klaar koopt,
Denk aan jammetjes, piccalilly, mayonaise of iets dergelijks.
Mosterd is ook 1 van die dingen.....
Leuk om te maken en als zelf gemaakt kadootje ook niet slecht
Deze kruidenmosterd lijkt me ook wel lekker
Lekker pittig en door het gebruik van de kruiden een apart smaakje,
Ook lekker om door een dressing te kloppen
Ingredienten:
120 gram gele mosterdzaadjes
1/2 cup appel ciderazijn
2/3 cup water
2 eetlepel verse tijm
1 & 1/2 eetlepel verse rozemarijn
1/2 theelepel chili vlokken (hangt van je smaak af of je pittig wil)
1/3 theelepel zeezout
1 theelepel maple syrup of honing
1/4 cup water (kamertemperatuur)
Bereiden:
Mix het water met de appelciderazijn en de mosterdzaadjes
Laat 2 a 3 dagen afgedekt staan
De zaadjes moeten het water bijna op hebben gezogen
En moeten al ruiken naar de beste mosterd
Doe in een blender en voeg de andere ingredienten toe
Laat draaien tot een mooi mengsel
Als je denkt het is te dik voeg dan nog 1 a 2 eetlepels water toe
Laat draaien tot een mooi glad mengsel
Schep in potjes, zorg dat er geen luchtbel in zit
Doe het deksel erop en zet in de koeling
TIP:
Mosterd houd je een paar maanden goed in de koelkast
Maar is het lekkerst als je het vers gebruikt
b.v. in dressings (honing mosterd salade dressing)
Bron:Tales of a Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten