Makreel met Gekruide Aubergines
Weer eens een visrecept...
Ik heb het al eens meer gezegd...vis word te weinig gegeten
En het is zooo lekker en veelzijdig
Dit recept is makkelijk te maken
Ook al denk je misschien door al die ingredienten dat het moeilijk is
En makreel is een heerlijke vissoort vol omega 3
Dus goed voor de gezondheid
Ingredienten:
4 grote verse makrelen (schoon gemaakt)
2 aubergines (middelgroot)
3 eetlepels olijfolie
1 bosje verse koriander
1 rode chili peper (zonder zaadjes als je niet te heet wil)
3 teentjes knoflook
1 ui (middelgroot) (dun gesneden)
2 grote verse vleestomaten (ontveld, van zaadjes ontdaan en in blokjes)
1 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
snufje saffraan
2 grote eetlepels griekse yoghurt
citroen partjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Bestrooi de makreel met zeezout
Snij de aubergine in stukjes en leg ze op een bakblik
druppel er 2 eetlepels olie over
Hussel ze door elkaar
Zet in de oven voor 20 a 25 minuten tot ze zacht is(halverwege even keren)
Zet de temperatuur nu op 240 graden celsius
Haal de blaadjes van de koriander van de steeltjes
Zet deze even opzij
Hak de steeltjes van de koriander met de chili en knoflook samen tot een pasta
Doe de overgebleven olie in een koekenpan
Zet op laag vuur
Doe de koriander pasta hierin en bak ze voor ca 10 minuten
Af en toe roeren
Doe de tomatenblokjes, komijn, paprika, saffraan en 200 ml water bij de koriander pasta
Laat dit ca 20 minuten sudderen
Doe de aubergines erbij en roer voorzichtig om.
Doe er een scheutje water bij en kook voor 10 minuten
Snij 3 x diagonaal de vis in aan 1 kant
Leg ze op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Bak ze in de oven ca 10 a 12 minuten tot de vis gaar is
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten
Snij de korianderblaadjes grof en roer door het aubergine mengsel
Doe de yoghurt er ook bij
Kruid het mengsel naar smaak
Verdeel over 4 warme borden
Leg op ieder bord een makreel op het aubergine mengsel
Strooi de rest van het korianderblad er over heen
Zet er een paar partjes citroen bij
TIP van de Chef:
De meeste recepten met aubergines vragen om eerst de aubergines te bakken
Deze zijn geroosterd om het gebruik van olie te verminderen.
Wijntip:
Olieachtige vis vraagt om een lichte witte wijn
Probeer de citroenachtige muscadet uit de Loire Vallei in Frankrijk.
Bron: Delicious
0 reacties:
Een reactie posten