Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Makreel met gekruide Aubergine


Makreel met Gekruide Aubergines

Weer eens een visrecept...
Ik heb het al eens meer gezegd...vis word te weinig gegeten
En het is zooo lekker en veelzijdig
Dit recept is makkelijk te maken
Ook al denk je misschien door al die ingredienten dat het moeilijk is
En makreel is een heerlijke vissoort vol omega 3
Dus goed voor de gezondheid
Ingredienten:

4 grote verse makrelen (schoon gemaakt)
2 aubergines (middelgroot)
3 eetlepels olijfolie
1 bosje verse koriander
1 rode chili peper (zonder zaadjes als je niet te heet wil)
3 teentjes knoflook
1 ui (middelgroot) (dun gesneden)
2 grote verse vleestomaten (ontveld, van zaadjes ontdaan en in blokjes)
1 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
snufje saffraan
2 grote eetlepels griekse yoghurt
citroen partjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Bestrooi de makreel met zeezout
Snij de aubergine in  stukjes en leg ze op een bakblik
druppel er 2 eetlepels olie over
Hussel ze door elkaar
Zet in de oven voor 20 a 25 minuten tot ze zacht is(halverwege even keren)
Zet de temperatuur nu op 240 graden celsius
Haal de blaadjes van de koriander van de steeltjes
Zet deze even opzij
Hak de steeltjes van de koriander met de chili en knoflook samen tot een pasta
Doe de overgebleven olie in een koekenpan 
Zet op laag vuur
Doe de koriander pasta hierin en bak ze voor ca 10 minuten
Af en toe roeren
Doe de tomatenblokjes, komijn, paprika, saffraan en 200 ml water bij de koriander pasta 
Laat dit ca 20 minuten sudderen
Doe de aubergines erbij en roer voorzichtig om.
Doe er een scheutje water bij en kook voor 10 minuten
Snij  3 x diagonaal de vis in aan 1 kant
Leg ze op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Bak ze in de oven ca 10 a 12 minuten tot de vis gaar is
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten
Snij de korianderblaadjes grof en roer door het aubergine mengsel 
Doe de yoghurt er ook bij
Kruid het mengsel naar smaak
Verdeel over 4 warme borden
Leg op ieder bord een makreel op het aubergine mengsel
Strooi de rest van het korianderblad er over heen
Zet er een paar partjes citroen bij

TIP van de Chef:
De meeste recepten met aubergines vragen om eerst de aubergines te bakken
Deze zijn geroosterd om het gebruik van olie te verminderen.

Wijntip:
Olieachtige vis vraagt om een lichte witte wijn
Probeer de citroenachtige muscadet uit de Loire Vallei in Frankrijk.




Bron: Delicious

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten