Bietensalade met Geitenkaas
Ik vind bietjes als salade het lekkerst
Er zijn vele
versies van een lekkere salade
Deze maak ik al jaren op deze
manier
Je kunt ook de kaas weglaten als je daar niet van houd
Of fetakaas gebruiken i.p.v. geitenkaas
Zilveruitjes en
fijn gesnipperde augurk erdoor is ook lekker
Rucola is ook niet
verplicht maar is lekker en staat leuk
Ingredienten:
500 gram bietjes
150 gram geitenkaas (feta mag ook)
1 Sjalot (fijn gesnipperd)
Walnoten (optioneel)
Een handvol rucola
Dressing:
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout
1 a 2 flinke eetlepel mayonaise
Bereiden:
Klop alles voor de dressing door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Zet even opzij.
Maak de bietjes schoon en rasp ze (grove rasp of snij ze in kleine blokjes)
Snipper het sjalotje fijn
Doe dit bij de bietjes
Verbrokkel de geitenkaas (of feta)
Doe dit ook bij de bietjes
Doe de dressing erover en hussel dit voorzichtig door elkaar
Rooster de walnoten even in de koekenpan
Laat ze afkoelen
Doe de rucola in een schaal
Schep er het bietenmengsel over
Strooi er de geroosterde walnoten over (niet persee nodig)
Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten