.
Chipotle is een jalopena peper (Mexicaans)
Die gerookt en fijn gemalen is
Word vaak in Adobesaus gebruikt
Het is behoorlijk heet en kun je niet aan chipotle komen....
Dan kun je ook pepersaus nemen
Probeer eerst een paar druppels....
Voer het dan op tot de vereiste smaak bereikt is.
Er staat hier ook een recept van Adobesaus
Gebruik met mate (HOT HOT)
Chipotle Chicken, Apricot and Brie Quesadillas
(voor 1 quesadilla)
Ingredients:
1/4 kop chicken (gebraden en in stukjes)
1 eetlepel abrikozenjam
1 chipotle in adobo sauce (fijngehakt)
1 ui (in schijfjes gesneden)
1 eetlepel koriander (fijn gehakt)
klein klontje boter
2 grote tortillas
1 abrikoos (Pit eruit,geroosterd en in dunne plakjes gesneden)
100 gram brie (in plakjes gesneden)
Bereiding:
Doe de kip,abrikozenjam,de chipotle, de ui en de koriander in een schaal
Smelt de boter in een grote pan
Doe de tortilla in de pan en draai hem in de boter
Zet opzij
Doe dit ook met de andere tortilla en laat deze in de pan
Doe het kippenmengsel op de tortilla in de pan
Doe de fijngesneden abrikoos erop en de Brie
Doe de andere tortilla erboven op
Zet de pan met de tortilla in de oven en bak ze tot ze goudbruin zijn aan beide kanten en de kaas gesmolten
Tip:
Leg een bord of grote schaal op de pan en draai om
De quisedilla ligt nu op het bord
Snijd hem in stukken
Bron:Closet Cooking
1 dag geleden
0 reacties:
Een reactie posten