.
De 1 zegt wentelteefjes en de ander french toast
What is in a name....
Het is gewoon lekker
En....je kunt er mooi oud brood voor gebruiken....
Wentelteefjes
Ingredienten
10 sneetjes oud brood
4 eieren
2 dl melk
50 g suiker
broodkruim
boter om in te bakken (ongeveer 6 eetlepels)
3 eetlepels suiker
1,5 eetlepel kaneelpoeder
Bereiding
Snijd de harde korsten van de boterhammen af en snijd ze daarna schuin doormidden. Klop de eieren en de melk tot een schuimige massa. Schenk dit in een ondiepe schaal en voeg daarna de suiker toe.
Maak zelf broodkruim door oude en hard geworden boterhammen stevig tegen elkaar aan te wrijven.
Verdeel het broodkruim op een plat bord. Week de boterhammen in het melkmengsel en wentel ze daarna kort door het broodkruim.
Smelt de helft van de boter in een grote, hete koekenpan en bak de wentelteefjes snel goudbruin en knapperig.
Neem ze uit de pan.
Meng de eetlepels suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de wentelteefjes met dit mengsel.
Bereid daarna de overgebleven boterhammen op dezelfde manier en serveer ze warm.
Je kunt deze heerlijke wentelteefjes versieren met jam, vers fruit of ijs.
Tip
Elke broodsoort is geschikt voor het maken van wentelteefjes.
Probeer ook eens suiker-, krenten- of notenbrood.
1 dag geleden
1 reacties:
nou die sla ik ook maar over :)) maar je pittige vleessalade wa een succes!! groetjes vanmij
Een reactie posten