.
De 1 zegt wentelteefjes en de ander french toast
What is in a name....
Het is gewoon lekker
En....je kunt er mooi oud brood voor gebruiken....
Wentelteefjes
Ingredienten
10 sneetjes oud brood
4 eieren
2 dl melk
50 g suiker
broodkruim
boter om in te bakken (ongeveer 6 eetlepels)
3 eetlepels suiker
1,5 eetlepel kaneelpoeder
Bereiding
Snijd de harde korsten van de boterhammen af en snijd ze daarna schuin doormidden. Klop de eieren en de melk tot een schuimige massa. Schenk dit in een ondiepe schaal en voeg daarna de suiker toe.
Maak zelf broodkruim door oude en hard geworden boterhammen stevig tegen elkaar aan te wrijven.
Verdeel het broodkruim op een plat bord. Week de boterhammen in het melkmengsel en wentel ze daarna kort door het broodkruim.
Smelt de helft van de boter in een grote, hete koekenpan en bak de wentelteefjes snel goudbruin en knapperig.
Neem ze uit de pan.
Meng de eetlepels suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de wentelteefjes met dit mengsel.
Bereid daarna de overgebleven boterhammen op dezelfde manier en serveer ze warm.
Je kunt deze heerlijke wentelteefjes versieren met jam, vers fruit of ijs.
Tip
Elke broodsoort is geschikt voor het maken van wentelteefjes.
Probeer ook eens suiker-, krenten- of notenbrood.

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Wentelteefjes
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Brood
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Kip met Aardappeltjes, Pruimen en Granaatappelsaus. In dit heerlijke recept van Yotam Ottolenghi word pomegranatemolasse of syrup g...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...

1 reacties:
nou die sla ik ook maar over :)) maar je pittige vleessalade wa een succes!! groetjes vanmij
Een reactie posten