Chocolade Salami
Deze "salami lijkt erg veel op Arretjescake
Vroeger als kind heb ik dat bij mijn tante gegeten
Het recept van de Arretjescake heb ik ook weer gevonden en zet ik hieronder
Het lijkt veel op de salamirol,
maar er word geen eidooiers en hazelnoten in gebruikt
Ingredienten:
400 gram blanke hazelnoten (geroosterd)
500 gram basterd suiker
200 gram biskwie in stukjes
200 gram cacaopoeder
50 ml cognac
300 gram boter
3 eidooiers
Bereiden:
Hak de noten met de suiker grof
Meng met de stukjes biskwie,de cacoa en de cognac
Meng met de boter en voeg 1 voor 1 de eidooiers toe
Leg het deeg op plasticfolie en rol het geheel op tot een worst
Laat opstijven in de koeling
Snij er plakjes van en presenteer de "salami"
Tip: Je kunt de "salami" ook nog voor het snijden door de poedersuiker rollen
bron: Fun Food Chocolade
Arretjescake
Ingredienten
150 g zachte boter
200 g bruine basterdsuiker
60 gram cacao (6 eetlepels )
200 gram lekkere biscuit
Aluminiumfolie en cakeblik
Bereiding
Bekleed de cakevorm met aluminiumfolie.
Smelt de boter in een pannetje.
Meng ondertussen de suiker met de cacao.
Voeg daar de gesmolten boter aan toe en roer het totdat het egaal is.
Schenk een dun laagje chocolademengsel in de cakevorm.
Leg daar een laag biscuitjes op.
Herhaal dit een aantal keer en sluit af met een laagje chocolade.
Laat de arretjescake een nacht opstijven
Haal de cake uit het blik en snijd in plakken
0 reacties:
Een reactie posten