Mayonaise maken is echt niet moeilijk
En veeeeel lekkerder dan het gekochte spul
Zonder alle middelen erin die er niet in horen
Hoofdzaak is dat je de goeie ingredienten gebruikt
En dat het allemaal dezelfde temperatuur heeft
Het is echt de moeite waard om het zelf te maken
Mayonaise
Ingredienten:3 eidooiers
zout en peper
2 eetlepels citroensap
2 theelepels mosterd
200 ml plantaardige olie (geen olijfolie)
Bereiden:
Neem een schone vetvrije kom
Doe hier in de eidooiers,zout en mosterd en 1 eetlepel citroensap
Klop Met garde of mixer tot het mengsel schuimig is
Doe nu druppels gewijs de olie erbij terwijl je blijft kloppen
Blijf zolang kloppen en olie toevoegen tot er een cremige massa is ontstaan
Doe er naar smaak nog peper en citroensap bij.
TIP:
De mayonaise in de koelkast bewaren tot gebruik
Deze mayo is een heerlijke basis voor andere sauzen
b.v. Doe er kruiden en knoflook door
Doe er een paar druppels truffelolie door
Gebruik je fantasie en je zult versteld staan hoe lekker eigengemaakte mayonaise is
Je kunt deze mayonaise een dag of 3 bewaren.
Wil je de mayonaise langer bewaren
Maak ze dan au bain marie
D.w.z. Doe de eieren en de citroen of azijn in een kom en hang deze boven een pannetje kokend water.
Blijf kloppen tot een dikke emulsie
Doe er druppelsgewijs de olie bij
Tot de olie is opgenomen en er een mooie mayonaise is ontstaan
Klop dan de kruiderij erdoor
Breng op smaak met zout en peper
Doe in een schone pot
Deze mayonaise blijft in de koelkast 3 weken goed
Vind je dit allemaal te ingewikkeld?
Je kunt het ook anders doen
kijk HIER maar even
0 reacties:
Een reactie posten