Homemade Ginger Ale
Ingredienten:
1 cup verse gember (geschild en fijn geraspt)
2 cups water
1/2 cup suiker
1 eetlepel donkerbruine suiker
limoenpartjes
Bronwater (met belletjes)
IJsblokjes
Bereiden:
Doe water en gember in een klein pannetje
Breng aan de kook,
Doe deksel erop en zet het vuur uit
Laat 30 a 60 minuten staan (hangt ervanaf hoe sterk je de gembersmaak wil)
Giet het mengsel door een zeef en doe het gembernat weer in de pan
Doe de suiker erbij en breng aan de kook
Zet het vuur uit en laat afkoelen
Doe een laagje siroop in een glas
Vul bij met ijs, uitgeknepen citroenpartjes en bronwater
N.B.
Veel recepten geven weer dat de suiker er gelijk bij kan in de pot
Het beste resultaat is echter om eerst de gember te laten trekken en daarna de suiker erbij te doen
Dit recept is voor ca 1 & 1/2 cup gembersiroop waar je ca 20 glazen van kan maken
Bewaar de siroop in de koelkast in een afgesloten fles.
Bron: Sugar And Spice
0 reacties:
Een reactie posten